Hírek

Rekord számú résztvevővel kezdődik a Routes Europe konferencia Budapesten

2013. május 10.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az iparág több mint 1000 döntéshozója tanácskozik a magyar fővárosban a kontinens légiközlekedésének jövőjéről

Rekord számú résztvevő várható a négy nap múlva Budapesten kezdődő 8. Routes Europe konferencián. Az esemény házigazdája a Budapest Airport, amely a Magyar Turizmus Zrt.-vel karöltve május 12-14 között a SYMA Rendezvényközpontban, Magyarország legújabb és legmodernebb multifunkcionális létesítményében rendezi meg az eseményt, amelyre több mint 115 légitársaság több mint 275 képviselőjét várják Európából, illetve a világ minden tájáról. A tavaly az észt fővárosban, Tallinban megtartott tanácskozás óta a légitársasági küldöttek száma több mint 60 százalékkal nőtt, melynek eredményeképpen a Routes Europe 2013 minden idők legnagyobb európai járatfejlesztési eseménye lesz.

A konferencián a régió összes diszkont légitársasága (Ryanair, easyJet, Norwegian, Wizz Air, Germanwings, Vueling, Volotea és Transavia) képviselteti magát. Hozzájuk a hagyományos légitársaságok közül a Routes Europe történetében valaha látott legnépesebb tábor csatlakozik (Lufthansa, British Airways, Iberia, Air France, Swiss, Austrian Airlines, SAS, Czech Airlines és Alitalia).

Az öreg kontinens határait átlépve itt lesz mind a négy nagy közel-keleti légitársaság (Etihad, Emirates, Qatar Airways és Oman Air), továbbá az American Airlines, az Air Transat és a China Southern is. Számos légitársaság magas rangú küldöttséggel érkezik; a Wizz Air, a Nasair, a SkyWork Airlines és az Aer Arann esetében a delegációt maga a vezérigazgató vezeti. Az esemény keretében hét légitársaság, a Lufthansa, a Germanwings, az easyJet, a HOP!/Air France, az Air Nostrum, a SkyWork és a Darwin Airline vezető hálózat-tervezője tart majd bemutatkozó előadást (Route Exchange Airline Briefings), melyek lehetőséget biztosítanak a repülőterek képviselőinek, hogy megismerjék az adott légitársaságokat, illetve, hogy első kézből tájékozódjanak a lehetséges járatindítások kapcsán igényelt információkról.

A konferencia keretében lebonyolított számos közvetlen találkozón kívül az esemény nyitányaként, május 12-én egy úgynevezett Stratégiai Csúcstalálkozóra (Strategy Summit) is sor kerül, ahol az iparág vezető szakértői moderátor vezetette beszélgetéseket folytatnak a régiót érintő legfontosabb légiközlekedési és járatfejlesztési kérdésekről. A témák között szerepel például az EU-s károsanyag-kibocsátás kereskedelmi rendszer befagyasztásának az Amerikából és Kínából érkező forgalomra gyakorolt hatása, a légitársasági konszolidáció, fúziók és szövetségek, illetve a fapados modell jövője. A csúcstalálkozón felszólal Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója, illetve „Ciprus – a következő lépések” címmel országa terveiről előadást tart Yiorgos Lakkotrypis, a kereskedelemért, az iparért és a turizmusért felelős ciprusi miniszter.

„Évről évre egyre többen vesznek részt a Routes Europe konferencián, de a növekedés üteme még a mi elvárásainkat is meghaladta,” – nyilatkozta David Stroud, a Routes alelnöke. „Nagyon örülünk, hogy ismét rekord számú résztvevőt köszönthetünk az eseményen. Az a tény, hogy magas rangú küldöttekről van szó, azt mutatja, hogy a Routes Europe a régió vezető járatfejlesztési eseménye, ami évekre előre meghatározza a kontinens légiközlekedésének jövőjét,” – tette hozzá.

„A Budapest Airport számára nagy öröm és megtiszteltetés, hogy a Routes Europe konferencia résztvevőit ebben a csodálatos városban köszöntheti,” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. „Ez egy kiváló alkalom, hogy meglévő és leendő légitársasági partnereinknek bemutassuk a magyar piacban rejlő hatalmas járatfejlesztési lehetőségeket. Kollégáimmal együtt készen állunk a küldöttekkel tartandó megbeszélésekre, illetve, hogy a konferencia során megismertessük velük Budapest páratlan szépségét. Elutazásukkor pedig szeretnénk kiváló utazási élményt biztosítani, melynek eredményeképpen reméljük, sikerül meggyőzni őket, hogy Budapestet, illetve Magyarországot tegyék járathálózatuk részévé,” – tette hozzá.

„Sokrétű tevékenységet folytatunk annak érdekében, hogy a folyamatosan változó igényeknek meg tudjunk felelni és a célpiacokon keressük az új lehetőségeket.” – hangsúlyozta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese. „Az arab, az orosz és a kínai piacon eddig is jelen voltunk, de most más keleti fejlődő országok turisztikai potenciálját is felmérjük. A Magyarországra irányuló légiforgalom ösztönzése érdekében javítani kell hazánk légi összeköttetéseit az új, feltörekvő piacokkal. A Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport Zrt. közös rendezésében a fővárosban megtartott Routes Europe konferencia páratlan lehetőség, hogy a légitársaságok és repülőterek több mint 1000 döntéshozója előtt felcsillantsuk Budapest, illetve Magyarország szépségét, és hozzájáruljunk minél több új járat megnyitásához,” –tette hozzá.

Forrás: Budapest Airport, Magyar Turizmus Zrt.


Célegyenesben a Four Points by Sheraton Kecskemét

2013. május 02.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

sheratonkecskemetMájus 6-án megnyitja kapuit Kecskemét legújabb négycsillagos szállodája, a Four Points by Sheraton Kecskemét. Az épület és a személyzet is készen áll a hétfői nyitásra.
Az üzleti és konferencia turizmus új helyszíne Kecskeméten a konferenciaközpont, ahol 1400 négyzetméteren egy 450 fő befogadására alkalmas, 3 részre osztható Bálterem és 7 kisebb szekcióterem található. A szálloda ideális helyszíne konferenciáknak, tréningeknek, üzleti tárgyalásoknak egyaránt.
Május 8-10. között maga a szakma próbálja ki a szolgáltatásokat, a hotel ad otthont a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége XXXIX. közgyűlésének.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Lobbi a rendezvényszegmens nagyobb politikai támogatottságáért

2013. április 22.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az Európai Parlament alelnöke, Isabelle Durant az EFAPCO vezetőit meghívta annak érdekében, hogy a rendezvényszegmens nagyobb politikai támogatásban és szakmai elismerésben részesüljön. A találkozón részt vett az EFAPCO tiszteletbeli elnöke, Nicolas Le Brun és Sam van de Kerckhof, a PCO-k belga egyesületének tagja.

Kiemelték, hogy feltétlenül pontosabb statisztikákat kell készíteni a szektor teljesítményéről a gazdasági elemzésekhez. Illetve szükséges a szektor társadalmi fejlődésre, ökológiai lábnyomra és oktatásra gyakorolt hatásairól is elemzéseket készíteni. A találkozó célja az volt, hogy az Unión belül is felhívják a figyelmet a rendezvény, különösen a MICE szektor fontosságára.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Legyen a Hungaroring rendezvényközpont is!

2013. április 19.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Hungaroring évi 210-220 napos hasznosítását jónak véli Gyulay Zsolt, a létesítményt üzemeltető zrt. elnök-vezérigazgatója."Arra törekszünk, hogy a Hungaroring ne csak egy Forma-1-es pálya legyen, hanem olyan rendezvényközpont, amelyben cégek, magánemberek megtalálják a számításukat, s a cégek odavonzzák a partnereiket, például csapatépítő tréningekre" - fogalmazott a Hungaroring Sport Zrt. vezetője az M1 Ma Reggel című műsorában csütörtökön. Gyulay emlékeztetett rá, hogy a 130 hektáron elterülő Hungaroring az ország legnagyobb sportingatlana, egyben a legnagyobb sportrendezvény-szervező cége, amely immár futófesztivált is rendez majd.
Az elnök-vezérigazgató megismételte, hogy jól haladnak a tárgyalások 2016-ot követő időszakra vonatkozó Forma-1-es szerződéshosszabbításról, s jelezte, "majdnem biztos", hogy az idei futam napján, július 28-án sor kerül aláírásra.

Forrás: Napi Turizmus


Budapestre jön a Kutya Világkiállítás és az FCI közgyűlése

2013. április 19.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2013. május 16. és 19. között Budapesten, a Hungexpo Budapest Vásárközpontban tartják a kutyás világ idei legnagyobb eseményét, a Kutya Világkiállítást. A Magyar Turizmus Zrt. is részt vesz a hatalmas turisztikai jelentőségű esemény megvalósításában. A kiállítók 70 %-a külföldről érkezik.

Mintegy 20 000 kutyát mutatnak majd be a több tízezer négyzetméternyi területen, ahová 80-100 000 látogatót várnak. A kiállításhoz számos kísérőrendezvény kapcsolódik, többek között a fővárosunkban tartják a Nemzetközi Kinológiai Szövetség (FCI) közgyűlését 60-65 ország delegáltjainak részvételével. Budapest mellett Gödöllő is kiemelt helyszíne lesz a rendezvényhétnek: számos fajtaspecifikus európai és világkiállítást, illetve kutyás sportrendezvényt fog vendégül látni.

További információ itt: http://www.wds2013.hu/hu/

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


61 százalékos MICE bővülés a Hotel Lyciumban

2013. április 18.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Hotel_LyciumEredményesnek bizonyult az a konstrukció, mely szerint 2012-től a debreceni Hotel Lycium**** értékesíti és kezeli a Kölcsey Központ teljes kapacitását MICE szegmensben: 144-gyel több MICE rendezvényt sikerült megszerezni és lebonyolítani a legnagyobb vidéki konferenciaközpontban.
A komoly szervezet- és humánerőforrás fejlesztést megvalósító szálloda a szolgáltatások egy kézben tartása és egy csomagban kínálása révén, továbbá budapesti értékesítési iroda üzemeltetésével, valamint a catering szolgáltatások színvonalemelésével máris kivívta a konferenciaszervezők elismerését: 2013-ban több nagyobb orvoskonferencia választotta ismét helyszínéül a debreceni konferenciaközpontot. 2014-re már 2 nagy nemzetközi esemény rendezési jogát is elnyerték és több nagyobb esemény pályázatában még jelenleg is részt vesznek.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


A kettős közép-európai elnökség a konferenciaturizmust is élénkíti

2013. április 17.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A turisztikai szakbizottság tagjai április 15-i ülésükön tájékoztatót hallgattak meg a Közép-európai Kezdeményezések (KEK), illetve a Visegrádi csoport (V4) kettős idei magyar elnöksége turisztikai vonatkozásairól. Elhangzott: ennek időtartama alatt mintegy 35-50 KEK és több mint 200 V4 rendezvényt tartanak Magyarországon, hozzájárulva a hazai konferenciaturizmus élénkítéséhez is.Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője ezek köréből az EU-s minősítő címke, a szociális turizmus területei mellett az országokon átívelő témautakét jelölte meg, amilyen például a Európa Tanács Európai Kulturális Útvonalak elnevezésű projektje, melybe most kíván Magyarország is aktívabban bekapcsolódni. Ugyancsak cél a „Kassa – 2013 Európa Kulturális Fővárosa” programsorozaton történő magyar részvétel erősítése. Ezek az együttműködések egyúttal költséghatékonyabbá tehetik a közép-európai országok közös fellépését is az Európán kívüli piacokon. Ehhez kapcsolódva a Közép-európai Kezdeményezés keretében június 6-án szakértői szintű turisztikai konferenciát szervez a tematikus együttműködések fejlesztésére, melyre a KEK országok államigazgatásában dolgozó főosztályvezetői, osztályvezetői szintű turisztikai szakembereit invitálják meg. A gödöllői konferencia plenáris ülésén elsősorban a tematikus utakkal kapcsolatos előadások hangzanak el, a délutáni szekciók témái a kulturális tematikus utak, az egészségturisztikai együttműködések (ezen belül a fürdők hangsúlyos megjelenítése), valamint a fenntarthatóság lesznek. A tanácskozás célja, hogy tájékoztatást adjon a témában elérhető KEK-programokról, és a kapcsolódó finanszírozási formákról. A KEK magyar elnökségének másik fontos témája a vízumeljárások megkönnyítésére vonatkozó erőfeszítésekben történő közös fellépés, olyan piacokon például, mint Ukrajna vagy Oroszország. AV4 országok tengeren túli piacokon 2004 óta a The European Quartet – One Melody (Európai négyes-közös dallam) márkanév alatt zajló közös marketingkampányában a Magyar Turzimus Zrt. révén vesz részt Magyarország. Mint azt Horváth Gergely, az MT Zrt. vezérigazgató-helyettese szóbeli kiegészítésében elmondta: a hatékonyabb közös külpiaci fellépés érdekében az lenne az ideális, ha országonként szállhatnának be akkora összeggel az egyes V4-es tagállamok, mint amennyi a közös kampányokra jelenleg összességében előirányzott büdzsé. Érdemes volna megfontolni az olyan távoli piacokon közös képviseletek finanszírozását, ahonnan úgysem csak egy-egy európai országot keresnek fel a turisták. Kezdeményezni kívánják e turisztikai büdzsének az emelését, s ennek érdekében érdemes volna megvizsgálni az egyéb EU-s alapok igénybe vételének lehetőségét is.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Nemzetközi Turizmus Konferenciát tartottak Győrben

2013. április 17.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2013. április 12-én immár ötödik alkalommal került megrendezésre a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karán a Nemzetközi Turizmus Konferencia. A konferencia délelőtti plenáris előadásán a szakma jeles képviselői adtak elő.

Elsőként a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikáért felelős Főosztályának vezetője Dr. Nemes Andrea mutatta be a turizmus nemzetközi és magyarországi trendjének alakulását, beszélt napjaink kihívásairól, Magyarország turizmusának versenyképességéről, a Nemzeti Turizmusfejlesztési Koncepcióról, valamint bemutatta a SZÉP Kártya jelentőségét – az eddig elért eredmények alapján – a turizmusban.

Majd Gundel János a BGF Főiskolai Tanára tartott élményszerű előadást Régiók és ízek címmel.

A KERT – azaz a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság részéről Nagyváradi Katalin mutatta be a szervezet működését.

Kinter Tünde a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Janus Pannonius Szakkollégium, igazgatója beszélt a magyar-román határ menti térség turizmusának sajátosságairól és fejlesztési lehetőségeiről, valamint a határ menti együttműködésekről. Végül Tama István a Nyugat-dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság Igazgatója Culinary Tourism in our region: focus on unique and authentic experiences címmel tartott előadást. A rendezvényen 9 felsőoktatási intézmény képviseltette magát, közülük kettő határainkon túlról a Babes Bólyai Egyetemről és a Partiumi Keresztény Egyetemről érkezett.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Régi helyszín új köntösben a belvárosban

2013. április 17.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

BPSÁprilis 9-én nyílt napon mutatta be partnereinek és az érdeklődőknek teljes körűen felújított, új, belvárosi rendezvényhelyszínét, a Paulay Termet az idén tizedik születésnapját ünneplő Budapest Party Service. A cégcsoport legújabb rendezvényhelyszíne, az egykori Vista Rendezvényközpont helyén (Paulay Ede u. 9.) kínál a legkülönfélébb igényeknek megfelelő helyszínt. A jelentős beruházással, másfél hónap alatt újjávarázsolt Paulay Terem 50-től 250 fős rendezvények befogadására alkalmas. A 240 m2-es, hang- és vetítéstechnikával felszerelt nagyterem mellett a 2 db, egyenként 35 m2 szekcióterem és a 60 m2-es Paulay Stúdió tanácskozások, workshopok, kiállítások megrendezésére is alkalmas. A felújítás során az összes terem trendi külsőt, a nagyterem pedig mindezek mellett hangulatfényeket kapott szabályozható led világítással. A rendezvények lebonyolítását megkönnyítő, egyedi tervezésű és kivitelezésű catering pultok variálható elrendezésük révén esküvők, céges rendezvények, konferenciák kávészünetének, állófogadásának kényelmes lebonyolítását teszik lehetővé.

Forrás: Napi Turizmus


Új életmód- és gasztronómiai központ Budapest szívében - Befejeződött a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjének felújítása

2013. április 15.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az alig hathónapos tervezési szakasz után, tavaly novemberben kezdődött el a Kempinski Hotel Corvinus Budapest földszintjének felújítása és a terveknek megfelelően, 2013 március végén fejeződött be. Az 1992-ben megnyitott szálloda mintegy 3.000 m2-es földszintje eddigi történetének legjelentősebb átépítésén esett át az elmúlt hónapokban. A Finta József, neves magyar építész által tervezett szálloda fontos mérföldkőnek számított a magyar idegenforgalomban megnyitása idején, amikor Budapest, mint turisztikai desztináció újra felkerült Európa térképére. A mostani átépítés célja az volt, hogy az épület olyan formában léphessen egy új korszakba, amelyben tökéletesen megfelel egy luxushotel vendég-elvárásainak a XXI. század elején.

“Megújult földszintünk tökéletesen megtestesíti a Kempinski filozófia négy alappillérét: esztétika, gasztronómia, kultúra és az élet szeretete. Új éttermi koncepciónk eddig ismeretlen színt visz a budapesti kulináris kínálatba.” – mondta Emile Bootsma, a Kempinski Hotel Corvinus Budapest ügyvezető igazgatója. “Amíg a hall, a Living Room és a Blue Fox The Bar a kozmopolita Kempinski-eleganciát tükrözi, amelyben visszaköszönnek magyar kulturális vonatkozások is, addig az ÉS Bisztró helyi, kötetlen hangulatú étteremként mutatkozik be, nem nélkülözve azonban a Kempinski értékeket, pl. az új Kempinski reggeli-koncepciót. Büszkén mondhatom, hogy a szálloda földszintje ma már nem csak “hall és recepció”, hanem igazi életmód- és gasztronómiai központ, ahol csak az egyik funkció az, hogy a vendégek érkezéskor bejelentkeznek.”

Forrás: Kempinski Hotel Corvinus Budapest 


Négy kategóriában is díjazott lett a Corinthia

2013. március 27.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2012-es teljesítménye alapján a Corinthia Hotel Budapest Best of Budapest & Hungary díjat kapott a legjobb 5 csillagos szálloda, konferencia szolgáltatások, távol-keleti étterem és a legjobb Sunday brunch kategóriában. Az elmúlt év kiemelkedő éttermei, szállodái és egyéb turisztikai szolgáltatói minőségi tevékenységének elismerésére minden évben átadják a Best of Budapest & Hungary díjakat számos kategóriában. A Budapest Week Publishing 1993 óta, minden évben megkérdezi olvasóit és üzleti partnereit, illetve a kiadó bizottságának tagjait arról, hogy kit tartanak a hazai vendéglátó-, szálloda- és más szolgáltatói szféra legjobbjainak. Az így beérkezett szavazatok, valamint a kiadó szigorú ellenőrzése alapján ítélik oda a legjobbaknak járó elismerést.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Újabb alternatív rendezvényhelyszín a kilencedik kerületben

2013. március 27.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

bmc2A hét végén hivatalosan is megnyílt a Budapest Music Center. Ezzel nemcsak a főváros kilencedik kerületi, kulturális és oktatási negyede gazdagodott újabb kultúrtérrel, de az alternatív rendezvényhelyszín-paletta is. Belső-Ferencvárosban, karnyújtásnyira a még mindig nem átadott CET-től karnyújtásnyira, a Mátyás utca 9. szám alatt egy régi épület megújításával születetett meg a Gőz László által 1996-ban alapított Budapest Music Center új otthona, a főváros új zenei központja.
A közel 4000 négyzetméteres komplexum kitűnő akusztikai tulajdonságokkal rendelkező 350 fős koncertterme kiemelkedő minőségű hang-, fény- és színpadtechnikával rendelkezik, amely a legkülönfélébb rendezvény-igények kielégítésére is alkalmassá teszi a helyszínt. Az épületnek ez a központi helyisége kifejezetten kamarateremnek épült – elsőként Budapesten – különleges figyelmet szentelve a klasszikus kamarazenének.
A létesítmény szolgáltatásait Magyarország első fine burger étterme, az Opus Jazz Club egészíti ki. A komplexum 400 négyzetméteres koncertterme, 250 négyzetméteres étterme, 65 négyzetméteres sarokterme, 117 négyzetméteres tetőtéri különterme mellett 200 négyzetméteres tetőterasza kínál a legkülönfélébb rendezvénytípusokhoz izgalmas, trendi kulisszát, a helyszínre igény esetén külső catering szolgáltató is behozható. A gépkocsival érkezők az utca túloldalán található Corvinus Egyetem mélygarázsában parkolhatnak. További infók: www.bmc.hu

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Budapestet választották konferenciájuk helyszínéül az önkéntesek

2013. március 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Több mint 10 országból 90 nemzetközi önkéntes részvételével Budapest adott otthont az egyik legjelentősebb európai önkéntesküldő hálózat, a GLEN (Global Education Network of Young Europeans – Fiatal Európaiak Globális Nevelési Hálózata) éves konferenciájának, ahol a fejlődő országokban dolgozó európai önkéntes fiatalok számoltak be tapasztalataikról. A konferencia szervezője és házigazdája a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány volt. A magyar önkéntes fiatalok továbbra is komoly szerepet vállalnak a nemzetközi fejlesztésben, lelkesedésükön és elkötelezett segítségnyújtásukon keresztül aktívan részt vesznek a rászoruló társadalmak fejlődésében. Ez az egyik hazai tapasztalata a Fiatal Európaiak Globális Nevelési Hálózata (GLEN) elnevezésű nemzetközi önkéntes szervezet éves konferenciájának, amely 2013. március 20-24. között Budapesten került megrendezésre. A konferencia több mint 90 résztvevője Ausztriából, Csehországból, Észtországból, Franciaországból, Lengyelországból, Lettországból, Litvániából, Magyarországról, Máltáról, Németországból, Szlovákiából és Szlovéniából érkezett.Magyarország jelentős szerepet játszik a nemzetközi önkéntesküldő szervezetek munkájában, 2009 októberében – szintén a Magyar Önkéntesküldő Alapítvány szervezésében - Budapesten tartotta éves kongresszusát a Nemzetközi Önkéntesküldő Szervezetek Szövetsége.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Ügyvédek labdarúgó világbajnoksága Felcsúton

2013. március 21.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Felcsúton rendezik meg az ügyvéd foci vb-t. A szerződés-aláírással immár hivatalos: a felcsúti Puskás Akadémia és a Budatours utazási iroda rendezheti az ügyvédek 2014. évi, 17. világbajnokságát, a Mundiavocat-t. A negyven országból mintegy kétezer ügyvédet és jogászt felvonultató nemzetközi eseményt 2014. május 23. és június 1. között rendezik, a helyszínek között található a rendező Felcsút mellett Budapest, Budaörs, Telki, Csákvár, Etyek, Bicke, Székesfehérvár. A pályázatot nagyszerű vetélytársak kandidálásával szemben választotta ki a párizsi székhelyű Corporate Sport Organisation (CSO). Az orvosok világjátékát is szervező francia iroda vezérigazgatója, Pierre Lusinchi kedden Felcsútra utazott, hogy aláírja a szerződést Mészáros Lőrinccel, a Puskás Akadémia elnökével és Hertzka Andrással, a Budatours ügyvezetőjével. A döntő az új felcsúti Aranycsapat Stadionban lesz. Az esemény többszáz millió forintos turisztikai bevételt jelent Magyarországnak.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Innovációval a túlélésért - hasznos ötletek a MaReSz Nap szakmai fórumain

2013. március 20.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

img_10280A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége idén is megszervezte az immár hagyományos MaReSz Napot. A Larus Rendezvényközpontban tartott egész napos szakmai fórumot ezúttal az „Innováció a rendezvényszervezésben” mottó köré szervezték, abból a felismerésből kiindulva, hogy a továbbra is visszaeséstől szenvedő rendezvénypiac számára nincs más út, mint a kreativitás, az innováció és szakmai szereplők párbeszédének fenntartása.

A nagy érdeklődéssel kísért esemény több mint 150 résztvevője a rendezvényszervezés valamennyi területét reprezentálta a helyszíngazdáktól a szervezőkön és a beszállító partnereken át az ügynökségekig.A délelőtti plenáris ülésen Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese a nemzeti marketingszervezetnek a hazai rendezvényipar fellendítéséért folytatott külpiaci erőfeszítéseiről beszélt, míg Ferenczy Anikó, a Magyar Kongresszusi Igazgatóság igazgatója Magyarország nemzetközi konferenciapiaci pozicionálása érdekében kifejtett hosszú távú stratégiai terveikről és ennek lehetséges eszközeiről tartott előadást.

A plenáris ülés gondolatébresztő témáit a résztvevők moderált pódiumbeszélgetéseken gondolhatták tovább. Az egyik legélénkebb érdeklődés azt a vitafórumot kísérte, melyen a rendezvénypiaci szereplők legjellemzőbb konfliktusai kerültek terítékre a lehetséges megoldások számbavételének szándékával. A szakmai kibeszélőshow-n kiderült, milyen gondokat okoz többek között a hazai konferencia- és rendezvényszervezőknek, hogy a külföldi megrendelők őket megkerülve közvetlenül keresik meg a hazai helyszíngazdákat, s gyakori sérelemként merült fel az is, hogy például a webes felületeiken publikált árainál magasabbat kapnak a rendezvényhelyszínektől, szállodáktól. Utóbbiakkal kapcsolatban az is megfogalmazódott, hogy főként a fővárosi, felsőkategóriás házakban csak szállásfoglalással együtt adnak teret rendezvényeik számára. A helyszínek kontra szervezők polémiát a kizárólagosság kérdése is árnyalja, ez más vonatkozásban persze akár biztonságot is jelenthet a rendezvényszervezőknek, akár a preferált beszállítókkal kapcsolatos vita esetén. Előfordul ugyanis, főként frekventált helyszíngazdák részéről, hogy a szervezőknek kötelezően igénybe veendő beszállítók, akár saját vagy általuk megjelölt catering stb cég választását írják elő. Akadt ugyanakkor ellenpélda is, a Nemzeti Galéria például enyhít saját korábbi, hasonló gyakorlatán.
A konstruktív párbeszéd végkicsengéseként a panelbeszélgetést egyöntetűen hasznosnak ítélték meg, s résztvevői a rendezvénypiac szereplőinek folyamatos párbeszédének igényét fogalmazták meg, s a networking fontosságát hangoztatták, melyre a MaResz Nap ismét kiváló alkalmat teremtett.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Szaúdi hivatásturisztikai szakemberek Magyarországon

2013. március 19.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. és a Qatar Airways együttműködésében, március elején hazánkba látogattak Szaúd-Arábia legnagyobb cégeinek utazási menedzserei, akik a Qatar Airways jeddah-i irodájának kiemelt ügyfelei. Ezen vállalatok évente 3-4 alkalommal is tartanak workshopokat, szemináriumokat Szaúd-Arábián kívül. Számos incentive utat is szerveznek, melyek hagyományos úti céljai: Dubai, Isztambul és Németország. Az ötnapos tanulmányút során kiemelt szerephez jutott Budapest szálláskínálatának és konferenciahelyszínek a feltérképezése. A szakemberek szállásául a Four Seasons Hotel Gresham Palace és a Le Méridien Budapest szolgált. Ezeken kívül számos, az arab piacon is aktív, prémiumkategóriás szálloda látta vendégül a szakembereket.A csoport tagjai különösen nagy elragadtatással nyilatkoztak a magyarországi turisztikai kínálatról. Véleményük szerint Magyarország kiemelt turisztikai potenciállal bír, és kiváló jövőbeli úti cél lehet a térség utazói számára.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


European Finest lett a Corinthia Hotel

2013. március 13.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

CorinthiaA Corinthia Hotel Budapest elnyerte a European Finest Hotels (EFH) elismerését egyedülálló, kivételes minőségű és vendég központú szolgáltatásaiért.A szálloda megfelelt az EFH által támasztott több, mint 80 kritériumnak, melyet kifejezetten 5 csillagos szállodákra alakítottak ki. Kimagasló eredményt ért el magasfokú kényelmi szolgáltatások, átlagosnál nagyobb méretű vendégszobák, korszerű fitneszközpont és kimagasló spa szolgáltatások, professzionális és barátságos személyzet, kulináris kínálat vegetáriánusoknak és allergiában szenvedőknek, modern technológiával felszerelt konferencia termek, szobák és közösségi terek megközelíthetősége mozgáskorlátozottak számára valamint eredeti építészeti stílus és belső dizájn tekintetében.„Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy szállodánk, elnyerte a European Finest Hotels elismerését, amely az idén már a harmadik nemzetközi szakmai sikerünk" - mondta Thomas M. Fischer, a Corinthia Hotel Budapest igazgatója. Az EFH egy független nonprofit európai fogyasztóvédelmi szervezet, melynek célja a turizmus népszerűsítése. A közel 230.000 európai szállodából idén 70 kapta meg a szervezet elismerését.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


Az Arena az Év konferenciaszállodája

2013. március 12.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az Utazó magazin idén is meghirdette az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit kereső közvélemény kutatását. Az olvasók és a szakma képviselőinek véleménye alapján az „Év konferencia szállodája” a Danubius Hotel Arena lett.
A díj átadására 2013. március 11-én, Az Utazó magazin Turizmus és Profit konferenciájának megnyitó aktusaként kerül sor a Continental Budapest Szállodában.

Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin


<<  <  >  >>