Hírek

A londoni székhelyű International Hotel Awards BEST INTERNATIONAL HOTEL INTERIOR díjjal jutalmazta a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-t - közölte csütörtökön a szálloda.

2013. december 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

bIlyen díjat még nem kapott Magyarországon szálloda. Az elismerés azért is különös megtiszteltetés, mert a versenybe öt kontinens több száz szállodája nevezett, és közülük több fordulóban választotta ki az elismert nemzetközi szakemberekből álló zsűri a nyerteseket.

Az International Hotel Awards 20 éve a nemzetközi szállodaipar egyik legnagyobb presztízsű megmérettetése. 17 kategóriában indulhatnak a szállodák, a Buddha-Bar Hotel a Best Hotel Interior díjra pályázott. A díj elnyeréséhez minden indulónak először a saját kategóriájában, a saját országában kell a legsikeresebbnek lennie. Ezt követően kerül a pályázata az öt régió küzdelmébe (Európa és Egyesült Királyság, Arab országok és Afrika, Ázsia és Csendes Óceáni térség, Amerikai kontinens, Karib térség), majd a világszintű versenybe.

A Best International Hotel Interior díj elnyerésével a Buddha-Bar Hotel tehát sikeresen szerepelt nemcsak az Európai régió kategóriában, hanem a világ összes szállodája közül ismerték el különleges enteriőrjét.

A versenyben való részvételhez csaknem százoldalas könyvet kellett készíteni, bemutatva a Klotild Palota történetét, a rekonstrukció minden pontos részletét, műemlékvédelmi szempontokat, a belsőépítészek által készített terveket, a felújításhoz használt burkolatokat, a befejezett hotel enteriőrre jellemző stílusjegyeket, amit a nemzetközi zsűri szigorú pontrendszer alapján értékelt. A díjakat Londonban, a patinás Grosvenor House Hotelben rendezett elegáns gálavacsorán adták át novemberben.

A Mellow Mood Hotels közel húsz éve van jelen a magyar szállodai piacon, 13 budapesti és egy bécsi hotelt üzemeltetnek, köztük az ötcsillagos Buddha-Bar Hotel Klotild Palace-t. A cégcsoport ügyvezetői, Sameer Hamdan és Zuhair Awad elmondták, hogy a 2012 nyarán megnyílt ötcsillagos Buddha-Bar Hotel számára rendkívül nagy elismerés ez a díj, ami által a hazai és a nemzetközi turisztikai szakma is felfigyel erre a különleges beruházásra.

A díj elnyeréséért köszönetet mond a szálloda a több, mint százéves Klotild Palota rekonstrukcióját és átépítését tervező építészeknek, belsőépítészeknek: a francia REV Architecture-nek (Cristiano Benzoninak), a szintén francia Design Waplernek, a Mérték Építészstúdiónak (Komjáthy Attila vezető tervezőnek), valamint a Klotild Kft-nek, hiszen ez az elismerés nagymértékben hozzájárul majd ahhoz, hogy a Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace még ismertebbé váljon világszerte.

Forrás: TurizmusOnline


50 nap múlva műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság Budapesten

2013. november 27.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

EB_logo_02_2Óriási energiával készülnek a sportág legjobbjai az idei szezon fő eseményére, a szocsi téli olimpiára. Az európaiak számára az ötkarikás játékokra vezető út utolsó állomása lesz a január 13. és 19. között Budapesten sorra kerülő Európa-bajnokság. A magyar főváros már hetedik alkalommal fogadja az öreg kontinens kiválóságait, most tíz év után újra. ’A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség tíz hónappal a Debrecenben nagy sikerrel megrendezett rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság után újabb kihívás előtt áll. A szervezést nagyban segíti az, hogy jól képzett, tapasztalt, összeszokott stáb kezében van az irányítás – mondja Kósa Lajos, a MOKSZ elnöke. Az hogy megint ránk esett a választás, elismerése a munkánknak, amit évtizedek óta végzünk a korcsolyázás fejlesztéséért, az ISU-ért (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség)’.
2006 szeptemberében a Syma csarnok megnyitóján a sztárvendég Plushenko ünnepi gáláját élvezve aligha gondolhatta bárki is, hogy hét és fél évvel később ez a csarnok Európa-legjobbjait fogadja majd. ’Tény, hogy a szervezőknek kihívást jelent a helyszín, ahol már rengeteg nemzetközi sporteseményre került sor, de a korcsolyázás most fog itt bemutatkozni. Sok sok kreativitással szeretnénk egy emlékezetes versenyt varázsolni a csarnokba a várhatóan 1200 akkreditált vendégnek és persze a közönségnek, nem is beszélve a televízió nézőknek, akik az egész világban HD minőségű közvetítéseken keresztül követhetik majd az eseményeket. Eddig már több mint tíz európai tv társaság jelentkezett be, folyik a média akkreditálása, ott is elértük a százas határt és még hol a vége (akkreditáció dec. 11-ig). Az esemény host broadcaster-i teendőit az MTVA vállalta, 25 órás sugárzásban. Az ő feladatuk sem egyszerű, mivel a 15 kamerás közvetítés számára egységes világítási rendszert kell teremteni a csarnokban és az 1600 lux elengedhetetlen a jégfelületen’ – folytatatta Sallak György, a MOKSZ főtitkára. Mobil pálya várja majd a versenyzőket, a szervezők az ISU világában jól ismert osztrák AST céggel szerződtek a jég készítésére. Közösen a városligeti Műjégpálya szakembereivel január harmadikán kezdik építeni a pályát. A szervezők örömmel közölték, hogy elkezdődött a Ticketpron a jegyértékesítés és a jegyek egyharmadát már el is adták (www.ticketpro.hu). Havasi Balázs Vihar c. zenedarabjának felhasználásával már tervezik a megnyitó ünnepséget is, mely a korcsolyatörténetre épül, tele friss, modern látvány és showelemekkel és persze Sebestyén Júliával, aki 10 éve a legutóbbi budapesti EB aranyérmese volt. 2014-ben hasonló szereplésre nem számíthat a magyar publikum, előreláthatólag egy jégtáncos pár képviseli a színeinket.

További információ: www.efsc2014.com
Forrás: Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség


Négy év múlva kongresszusi központunk lehet

2013. november 27.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Ha a finanszírozás a tervek szerint alakul és a közbeszerzések sem húzódnak el, akár 3-4 év múlva el is készülhet a nagy befogadóképességű budapesti kongresszusi központ – hangzott el a Magyar Turizmus Zrt. Nyílt Napján.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikáért felelős, miniszterelnökségi helyettes államtitkár elmondta, a finanszírozás konstrukciója még nem dőlt el, de a szándék megvan a kormányzat részéről. A három-négy év egyébként nem is annyira sok, tekintve, hogy a nagy kongresszusok helyszíneit épp ennyivel, legalább három-négy évvel a rendezvény előtt választják ki. Ezért fontos lenne biztosat tudni a kongresszusi központ jövőjét illetően, hiszen ha felépül, a szakmának már most el kell kezdenie dolgozni a megtöltésén.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, november 22-én kormányhatározat jelent meg az új budapesti konferenciaközpont létesítésének előkészítésével kapcsolatos intézkedések megtételéről, valamint a szükséges források biztosításáról. A határozat szerint a fejlesztés állami beruházásként valósulna meg, kiemelt projektként, uniós források bevonásával.

A beruházás felelőse az egyes kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, neki kell kidolgoznia a beruházási programot a nemzeti fejlesztési miniszter - MNV Zrt. útján történő - közreműködésével és az érintett szakmai szervezetek bevonásával. A kormánybiztosnak 2014. február 15-ig előterjesztést kell készítenie a kormány részére a megfelelő ingatlan és a beruházás részletes jogi és pénzügyi konstrukciójának bemutatásáról.

Forrás: Turizmus.com


A Condé Nast Traveler Readers' Choice Award a Corinthia Hotel Budapestnek

2013. november 04.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Condé Nast Traveler olvasói szavazás alapján összeállított Readers' Choice Award díjazásban részlesült a Corinthia Hotel Budapest, melyet a legjobb 10 közép-európai szálloda közé választottak.

A nemzetközi turisztikai szakmában elismert Condé Nast Traveler magazin minden évben felméri olvasói körében, melyek a kedvenc szálláshelyeik, légitársaságaik, hajóstársaságaik az utazóknak.

Idén rekordmennyiségű, összesen 79,268 olvasó vett részt a szavazáson, mely közel duplája a tavalyinak. Ezen igényes és elkötelezett utazók közel 1.6 millió szavazatot adtak le közel 16.000 szálláshelyre világszerte.
„Szállodánk nagyon büszke erre a címre, mely ebben az évben már a második, hiszen az év elején szállodánk bekerült a Condé Nast Traveler 2013-as Aranylistájára is" - mondta Thomas M Fischer, a Corinthia Hotel Budapest igazgatója.

Forrás: Turizmus.com


Jövő augusztusban Ironman versenyt rendeznek a fővárosban

2013. október 14.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A hosszú távú triatlon versenyek legértékesebb versenysorozatát, az Ironman márkát birtokló amerikai WTC magyar idő szerint péntek hajnalban Hawaii-ban közölte, hogy jövő augusztusban versenyt tartanak a magyar fővárosban – írja a nol.hu.

Az Ironman European Tour újabb állomásai Mallorca 2014. szeptember 27-én, a dániai Aarhus június 22-én és Budapest augusztus 23-án lesznek – jelentette be a szervezet. Berlin és Koppenhága után Budapest a harmadik európai főváros, amely helyet adhat az Ironman versenynek, ahol a szervezők szerint „a versenyzőket körbeveszi a jelentős európai város környezete, miközben átfutnak az ikonikus Lánchídon”. Szakértők szerint ahová a WTC beteszi a lábát, az a település gazdaságilag is igen jól jár. A világ egyik legpotensebb és leggazdagabb, profi alapokon működő sportszervezete, az Ironman márkát birtokló, floridai székhelyű World Triathlon Corporation (WTC) jelentette be, hogy augusztus 23-án Budapesten féltávú (1,9 kilométer úszás, 90 kilométer kerékpár, 21,1 kilométer futás), azaz Ironman 70.3-as versenyt szervez. (Jó néhány országban szerveznek egyébként azonos távú erőpróbákat, ám az Ironman márkanevet elméletileg az amerikai szövetség jóváhagyása nélkül nem lehet használni. A kegyeiket ráadásul igencsak nehéz elnyerni, hogy valaki a körön belülre kerüljön, s rendezővé váljon.) A Népszabadság információi szerint a WTC már régóta gondolkozott a régióban egy ilyen eseményen, amelyért többek között román helyszín is versenyben volt, ám Budapest infrastruktúrája az amerikaiak számára nagyon meggyőző volt. A WTC jelentőségét tekintve az amerikai profi boxszervezetekkel szokták egy lapon emlegetni. A magyar lehetőség hallatán azonban előzetesen volt olyan sportszakmai vélemény, amely csak úgy foglalta össze: A Forma-1 kétség kívül a száguldó cirkusz, s Magyarországon az Ironman presztízse még nem csillog olyan szépen, mint nyugati országokban, ám ha a WTC valóban Budapest mellett tenné le a voksát az olyan lenne, mintha a Forma-1 újra megérkezne Magyarországra. Ahogy megfigyelők nekünk fogalmaztak: itt nem lesz mese, az amerikai normáknak megfelelő futamot kell létrehozni. Ezt egyébként láthatóan nem is bízzák a véletlenre, hiszen a nemzetközi nyilvántartás szerint az Ironmanbudapest.com, .org és .net domain nevet már meg is megszerezték maguknak. S a verseny nevezési díja is a szokásos elvárásaikat tükrözi, hiszen 210 euró (63 ezer forint), ám ez még így is az olcsóbbak között van. A verseny helyszíneiről már rövid leírást is lehet találni a szervezet oldalán. Ezek szerint az úszást a Kopaszi gát mellett a Lágymányosi öbölben tartanák, a kerékpár a Budai-hegyekben lenne, míg a futás a városban zajlana.

A rendezés joga nem csak presztízs-nyereséget jelent a helyszín számára. A szeptember végén zajlott kaliforniai Tahoe-tó melletti teljes távú Ironman futam marketing vezetője Andy Chapman a napokban beszélt arról: ahová a WTC beteszi a lábát, az a település gazdaságilag is igen jól jár. Becslése szerint esetükben a turistaforgalom miatt a helyi gazdaság csak a rendezvény néhány napján mintegy 8-15 millió dolláros – azaz 1,7-2,2 milliárd forintnak megfelelő – „impulzust” kap. Ez ráadásul a döntően a városba érkező, közvetlenül a versenyzőkhöz kapcsolódó kísérőktől jön össze. A jellemzően 1500-2500 induló atléta mindegyikéhez ugyanis 3-4 olyan ember tartozik, akik „csak” segítséget nyújtanak versenyző barátjuk erőpróbájához, s csaknem egy hétig a helyszínen laknak. Vagyis nemzetgazdaságilag is meghatározó sporteseményt csábított el Budapest. A 2021-es úszó és vízilabda világbajnokság után a főváros így egy újabb nagy világverseny rendezési jogát nyerte el, ráadásul ha minden jól megy, ezt addig még hétszer meg is tartják.

Forrás: Turizmus.com


Világversenyek sora Egerben

2013. október 14.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az augusztusi víz alatti hoki-világbajnokságot követően szeptemberben a világ legjobb erőemelő és fekve nyomó sportolói érkeztek a hevesi megyeszékhelyre, a Női – Férfi Erőemelő és Fekvenyomó, RAW és ruhás GPC Bajnokságra.

Ifjúsági, Junior, Felnőtt és Master korcsoportokban 30 nemzet 700 versenyzője mérte össze erejét, a helyszín ezúttal is - csak úgy, mint 2011-ben - a Hotel Eger***superior&Park**** Konferenciaterme volt.

Október 3 és 5. között az MKSZ és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös szervezésében Nemzetközi Csörgőlabda tornának adott helyszínt a szálloda. A nők a hotel konferenciatermében mérhették össze erejüket. Az orosz csapat után a második helyen végző magyar csapat Anglia, Ukrajna, Belgium és Franciaországot előzte meg. A férfiak a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban versengtek, ahol is a felnőtt csapat Ukrajna, Oroszország és Algéria után a negyedik helyet szerezte meg, megelőzve Katar és Románia csapatát. Az IFI csapatunk Koszovó előtt a hetedik helyen ragsorolt.

Az idei sportnaptárból még hátra van a decemberi Judo torna, amikor is a szálloda konferenciatermében lépnek tatamira a versenyzők.

A Hotel Eger & Park nagy erőfeszítéseket tesz sportesemények megszerzésére, külön hangsúlyt kapnak a fogyatékkal élő sportolók számára szervezett hazai és nemzetközi tornák. Az elmúlt évek sikerei tovább erősítették a MPB és a szálloda vezetősége közötti együttműködést, és a Magyar Paralimpiai Bizottság úgy döntött, hogy Eger legyen a magyar paralimpiai versenyek nemzetközi centruma. A szálloda is komoly beruházásokat hajtott végre, hogy még inkább ki tudja szolgálni e speciális vendégréteg igényeit. A felújítást követően elérhető lett a wellness részleg és a felújított szobák még a korábbinál is komfortosabbak lettek a mozgásukban korlátozott vendégek számára.

A sportesemények előkészítésében nagy előnyt jelent, hogy az új és régi konferenciatermek több sportág esetében is alkalmasak versenyhelyszínnek. Ugyanezen szempont alapján további előny a 200 m-en belül található stadion és sportcsarnok, a futásra alkalmas Érsekkert, gyalogosan elérhető strand és uszoda is.

Örvendetes tapasztalat a szállodában, hogy a paralimpikonokkal egy időben ott tartózkodó egyéni szállóvendégek is nyitottak és érdeklődőek a sportesemények iránt.


Forrás: Turizmus.com

Expedia Insiders’ Select 2013 Díj a Boscolo Residence szállodának

2013. október 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az Expedia 150 000 szálláshelye közül csupán 650-nek ítélik oda az Expedia Insiders’ Select díjat, Budapesten pedig mindössze 3 szálloda kapta meg az elismerést, köztük a Boscolo-csoport egyik budapesti szállodája, a Boscolo Residence.

A megfelelő hoteleket egy, a hirdetőktől és partnerektől teljesen független pontszám alapján rangsorolták és csak a legmagasabb pontszámmal rendelkezőket választották ki az Insiders’ Select listára az alábbi 3 tényező figyelembevételével:

Az első tényező: a vendégértékelések - az Expedián több vendégértékelés található, mint bármely másik online utazási irodánál. Az Expedia ügyfelei csak 2012-ben több mint egymillió vendégértékelést írtak a világ minden tájáról.

A második tényező: az érték - a legjobb ár-érték arány meghatározása érdekében az Expedia szisztematikusan összehasonlította a szálláshelyeket a közeli, azonos csillagszámmal és szolgáltatásokkal rendelkező szálláshelyekkel.

A harmadik tényező: az Expedia Szakértők véleménye - az Expedia világszerte a legfontosabb célállomásokon több száz főből álló, kiterjedt szakértői hálózattal rendelkezik, akik a desztinációjukban található legjobb szállodákról első kézből származó információikkal segítették a kiválasztást.

Forrás: Turizmus.com


Hivatásturisztikai workshop Lyonban

2013. október 08.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az eseményt a párizsi Meedex szakmai vásár szervezői idén második alkalommal tartották meg Lyonban, ezúttal az elegáns Do'Mo étteremben.

A rendezvényre közel száz hosted buyer (szakmai vásárló) látogatott el. Az esemény sikerességét bizonyítja, hogy a turisztikai külképviselet több új szakmai kapcsolatot is kötött, konkrét 2014-es és 2015-ös rendezvényre vonatkozó megkeresésekkel - melyek közül remélhetőleg többet is Budapesten fognak megtartani.

Forrás: Turizmus.com


Kezdődik az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének második üteme

2013. október 08.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Megkezdődik az Erzsébet téri Kulturális Központ és Park fejlesztésének második üteme. A bontási és építési, valamint rekonstrukciós munkálatok a tervek szerint fél évig tartanak - közölte hétfőn az Erzsébet Vagyonkezelő Kft. az MTI-vel.

A közlemény szerint a beruházó a központ kivitelezésére nettó 1,6 milliárd forintot, a környezet rendezésére mintegy nettó 400 millió forintot fordít. A teljes költsége várhatóan nem haladja meg a nettó 2,5 milliárd forintot.

Az Erzsébet tér érintett területének rekonstrukciójához állami pénz nem szükséges - írták.

A központ a nagyjából ezer négyzetméteres Erzsébet Műhelyt is magában foglalja majd, amely szociális, kulturális programok, valamint sportfoglalkozások, táncházak, előadások megrendezésére is alkalmas lesz. Emellett a központ egy 1300 fős koncertteremmel is bővül.

A térszinten kiszélesítik a sétányt, megújulnak a zöldfelületek, a burkolatok, az utcai bútorok, csakúgy, mint az Akvárium Klub és a Fröccsterasz is - olvasható a közleményben.

Forrás: Turizmus.com


Szkander Világbajnokság Budapesten

2013. október 02.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ATT00572Magyarország nyerte el a 2017. évi Szkander Világbajnokság megrendezési jogát, amelyért több ország is pályázott, fő versenytársunk Csehország volt. A Magyar Szkander Szövetség képviselői Lengyelországban prezentáltak, melyhez a Magyar Kongresszusi Igazgatóság biztosított támogatást. A eseményre 50 ország több mint 1000 versenyzőjét várják a szervezők. A résztvevői létszám a kísérőkkel együtt a 2500 főt is elérheti, akik várhatóan hat napot töltenek majd hazánkban.

Forrás: Magyar Kongresszusi Igazgatóság


Sikeres Vívó VB

2013. október 02.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

FWC-2013_Aron_Turizmus-Zrt-webNagy sikerrel zárult a MOL Vívó-világbajnokság, mely a sportág legnagyobb éves eseménye, illetve ezúttal centenáriumi ünnep is volt, hiszen 2013-ban ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Nemzetközi Vívó Szövetség. A három fegyvernemben, egyéniben és csapatban több mint 1100 sportoló vett részt az eseményen a SYMA Sport-és Rendezvényközpontban augusztus 5. és 12. között. Ioan Pop, a Nemzetközi Vívó Szövetség technikai igazgatója elmondása szerint minden idők egyik legjobban megrendezett vívó-világbajnoksága volt a budapesti esemény.
A Magyar Turizmus Zrt. külképviselői hálózatán keresztül, az itthon.hu honlapon, facebook oldalon, a Turizmus Panoráma Bulletinben illetve eseménynaptárunkban történő megjelenítés segítségével vettünk részt az esemény promótálásában.

Forrás: Magyar Kongresszusi Igazgatóság


Víz-világtalálkozó lesz októberben Budapesten

2013. szeptember 23.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

bws_logoMagyarország azért is rendezi meg októberben a víz-világtalálkozót, hogy bemutassa, milyen vízügyi tudást halmozott fel az elmúlt évszázadokban - mondta Baranyai Gábor, a Külügyminisztérium EU ágazati politikákért felelős helyettes államtitkára az MTI-nek. A helyettes államtitkár kiemelte: az október 8. és 11. közötti világtalálkozón 1200-1400 résztvevőre számítanak, köztük állami vezetőkre, az ENSZ szervezeteinek vezetőire, vízügyekkel foglalkozó intézmények képviselőire és tudósokra. A résztvevők között lesz Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár mellett az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO), az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) és a Meteorológiai Világszervezetnek (WMO) a vezetője, továbbá a Víz Világtanács elnöke. Azok a szervezetek és országok, amelyeket a vízgazdálkodás komolyan érint, magas szinten képviseltetik magukat a Millenáris Parkban megrendezendő eseményen - közölte. A konferencián beszédet mond a találkozó védnöke, Áder János köztársasági elnök, Martonyi János külügyminiszter és Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is.

További információ: Turizmus Online

Forrás: TurizmusOnline


Bár, borbár, borszaküzlet, grill és hotel – megnyílt a Baltazár

2013. július 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Zsidai család legújabb gasztronómiai kalandja - a Pierrot, a 21, a Pest-Buda, a Spíler és az ÉS után - a Baltazár egy űrt tölt ki Budapest életében: egy gasztronómiai élményközpont nyílt, luxus boutique hotellel kiegészülve.

Az Országház utcában megnyílt Baltazár törzshely egy életérzésre, a hagyományos éttermi formalitásoktól és működéstől elszakadva, ahova bárki betérhet reggelire, ebédre, vacsorára, nassolni vagy csak egy italra, a napos teraszt élvezni.„Hangulatos macskaköves terasz, vidám, játékos légkör, vagány design, gourmet street food, faszén grill, őszinte, autentikus alapanyagok és főleg a Kárpát Medence legizgalmasabb borai. Borbárunkban és Terra Hungarica borszaküzletünkben több mint 300 tétel található a legjelentősebb autentikus borok közül.” – foglalta össze a Baltazár gasztronómiai kínálatát Zsidai Zoltán Roy tulajdonos.
A konyhát Litauszki Zsolt, a Zsidai éttermek kreatív séfje vezeti, a fogások őszinte és hiteles alapanyagokből állnak össze, melyeket a kézzel készített Josper faszén grillben készít Zsolt és csapata. Ami a húsokat illeti: az amerikai USDA Prime- és szárazon érlelt osztrák marha kevésbé ismert, ám legizgalmasabb részeit használják, a szárazon érlelt duroc sertéshús Stájerországból, a duroc sertés Magyarországról érkezik, a kacsamáj és –comb Békés megyéből származik, a szabadtartású csirkét pedig kimondottan számukra tenyészti egy kis zalai családi gazdaság. Mindezek mellé csak házi készítésű szószokat és lekvárokat használnak.

Borbárjuk 300 tételt kínál, elsősorban a Kárpát-medence régióiból, a bárban a világ legextrább gin-jeiből találni széles választékot. A Balazárhoz tartozik egy 11 szobás, a tulajdonos megfogalmazása szerint „smart luxury boutique hotel” is.


Nemzetközi kerékpár verseny Harkányban

2013. július 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az ország első 12 órás nemzetközi országúti kerékpár versenye. Katona Kálmán a Magyar Kerékpársportok Szövetségének elnöke valószínűleg már javában melegít, az első hagyományteremtő, nemzetközi 12 órás Harkányi Maratoni országúti kerékpárversenyre, hiszen úgy tűnik, idén ő lesz a megmérettetés fővédnöke. A szeptember 7-ei versenyen bárki elnyerheti a sárga trikót, feltéve, ha eléggé edzett és nem fél kiállni több mint, 200 profi magyar, horvát és számos más ország kerékpározóival, a 12,8 km-es körverseny pályán Harkány, Siklós és Máriagyűd között.

Az érdeklődők három kategóriában indulhatnak (profi, amatőr, váltó), amennyiben pedig nem akarnak lekésni a verseny startjáról fontos észben tartani, hogy a felvezetés a szomszédos Horvátországból, Beliscéről indul, 6 órakor. A részvételhez nem árt ismerni a KRESZ általános szabályait és a fejvédő használata is kötelező.

Aki nem kerekezne, hanem bicepszre gyúr, az a pénteken kezdődő, háromnapos szüreti fesztiválon emelgetheti a boros poharat.


A dél-alföldi régió a 11. IDBF Sárkányhajó Világbajnokságon

2013. július 23.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2013. július 23. és 28. között - Magyarországon először - Szegeden rendeznek IDBF Sárkányhajó Világbajnokságot. Egy teljes hétig amatőr és profi sárkányhajós csapatok dobjaitól lesz hangos Szeged belvárosa és a Maty-éri Olimpiai Központ. Ez a keleti sportág igazi kuriózum hazánkban, a sárkányfejjel díszített hajók és a dobos ritmusára óramű pontossággal evező versenyzők egyedi látványt nyújtanak. A 11. IDBF Nemzetek Közötti Sárkányhajó Világbajnokság, vagyis a „Sárkányok hete” valódi különlegesség lesz; július 23. és 28. között öt kontinensről, mintegy 40 országból több mint 3 000 résztvevő érkezik majd Szegedre. A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága a régió Tourinform irodáival és alföldi szolgáltatókkal közösen már a regisztrációs időszaktól kitelepül a Sárkányhajó Világbajnokságra. A regisztrációs időszakban, 2013. július 20-23. között a Hunguest Hotel Forrásban, 2013. július 24-én pedig a szegedi Tisza-parton, a verseny helyszínéül kijelölt partszakaszon a csapatsátrak mellett várják az érdeklődőket a Magyar Turizmus Zrt. sátrában.
Július 25-28. között már a Szegedi Olimpiai Központban (Maty-ér) a sportolói és nagyközönségi zóna határában lesz megtalálható az MT Zrt. sátra.
A VB és kísérő programjai minden korosztály számára látványos és tartalmas szórakozást ígérnek. A világbajnokság július 23-i nyitónapján Besenyei Péter műrepülő pilóta bemutatójával, majd nagyszabású utcabállal indul a „Sárkányok hete”. A megnyitó után két helyszínen is megcsodálhatják a sportkedvelők az egzotikus sárkányokat: 24-én az élő Tiszán mérkőzik meg a nemzetközi mezőny, míg a világbajnokság többi napján a Maty-éren zajlik majd a verseny. A sárkányok hete egyedi hangulatával és különleges látványvilágával valódi színfoltja lesz az idei évnek.


Forrás: turizmus.com


Mi rendezhetjük a 2021-es vizes vb-t

2013. július 23.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség (FINA) pénteki döntése értelmében Budapest rendezi az úszók, nyíltvízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók 2021-es világbajnokságát. A FINA vezető testülete a szombattól Barcelonában zajló világbajnokság helyszínén határozott úgy, hogy Magyarország legyen a házigazdája a nyolc év múlva esedékes csúcseseménynek - tájékoztatta az MTI-t a helyszínről Csurka Gergely, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) sajtófőnöke. Orbán Viktor miniszterelnök, aki a magyar pályázat prezentációjában is szerepet vállalt, Facebook-oldalán jelentette be: Győztünk!

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tájékoztatása szerint "a magyar delegáció Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével lenyűgözte a prezentáció során a FINA Büro tagjait."

Elsőként Borkai Zsolt, a MOB elnöke ígérte meg, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság a következő nyolc évben mindent megtesz a rendezvény sikeréért, majd Szabó Bence főtitkár emlékezett arra, hogy Barcelonában lett olimpiai bajnok kardvívásban, és reméli, ezúttal is szerencsét hoz a magyaroknak a katalán fővárosban. Hosszú Katinka világ- és Európa-bajnok úszó azt ígérte, hogy 2021-ben ott lesz a magyar csapatban, ha Budapest rendezi a vb-t, mert ő már tudja, mit jelent hazai közönség előtt versenyezni. Orbán Viktor újra megerősítette, hogy a magyar kormány minden garanciát megad a sikeres világbajnoksághoz, és az új, XXI. századi létesítmény a Duna partján a világ úszósportjának fellegvára, méltó otthona lesz. A kormányfő hangsúlyozta, hogy jövőre ugyan választások lesznek Magyarországon, de annak kimenetele nem befolyásolhatja a magyarok elszántságát, hogy 2021-ben sikeres világbajnokságot rendezzenek. A 2019-es, illetve a 2021-es vb-re Magyarország mellett Azerbajdzsán, az Egyesült Arab Emírségek - utóbbi kettő csütörtökön visszalépett - és a Koreai Köztársaság kandidált. A 2019-es vb-nek a dél-koreai Kvangdzsu adhat otthont. Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke, aki egyben a Büro tagja, a múlt héten úgy nyilatkozott: lemond a MÚSZ elnöki posztjáról, ha Magyarország nem nyeri el a rendezés jogát. Akkor utalt arra is, hogy a FINA elnöke, Julio Cesar Maglione budapesti látogatásakor jelezte: ha a magyar főváros 2017-ben a junior úszó világbajnokságnak is kész otthont adni, az a magyar pályázat számára előnyt jelent. Jó előjel volt, hogy a Barcelonában ülésező vezérkar kedden a négy esztendő múlva esedékes junior vb rendezési jogát Budapestnek ítélte. Magyarország több Európa-bajnokság után először rendezhet vizes világbajnokságot.


Forrás: TurizmusOnline


Budapest második az európai desztinációs toplistán

2013. július 18.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Budapest második az európai desztinációs toplistán, melyet a Lonely Planet szerzői, szerkesztői és egyéb szakijai állítottak össze.

Ismét elegáns helyen végzett a magyar főváros a neves útikönyvkiadó listáján. Porto és a Douro Valley mögött a második helyet szerezte meg olyan játékosok előtt, mint Koppenhága, Bern, Marseille. Eddig a városok. A többi versenyző már kissé különös módon régió vagy egész ország volt, ami az összehasonlítás alapjának kihámozását némiképp megnehezíti. A rajtvonalnál ott állt Észak-Izland, Észak-Írország, Horvátország, csehéktől Morvaország, az olasz Cinque Terre.

A szakik Budapestről a mostani trendet meglovagolva a romkocsmákat - azon belül is a hétvégente egyre inkább Világifjúsági Találkozóra emlékeztető - Szimplát, a különlegesebb szálláshelyeket (Bródy House, Palazzo Zichy), fürdőket emelik ki. Sőt, némi reménysugarat adva megpedzik, hogy a fényűző Rácz Hotel a fürdővel egyetemben jövőre megnyit, az a kafa, oda menjenek a népek. És természetesen nem maradhat méltató szó nélkül a Budapesti retró és hipszter trend sem.


Forrás: TurizmusOnline


Budapest rendezi a 2017-es junior úszó-világbajnokságot

2013. július 18.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Budapest rendezi a 2017-es junior úszó-világbajnokságot a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) végrehajtó bizottságának keddi döntése alapján. Gyárfás Tamás, a magyar szövetség (MÚSZ) elnöke - aki egyben a vezetőtestület tagja - arról is tájékoztatta kedden az MTI-t, hogy a 2015-ös junior vb-nek Szingapúr lesz a házigazdája.

A Barcelonában ülésező vezérkar a terveknek megfelelően pénteken dönt arról, hogy ki rendezheti a 2019-es és 2021-es felnőtt úszó-, vízilabda, nyílt vízi-, műugró-, toronyugró- és műúszó-világbajnokságot.

Budapest a 2021-es eseményre kandidál. Japán és Kína visszalépése után Magyarország mellett a Koreai Köztársaság, az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán maradt versenyben. Gyárfás szerint 2019-ben a dél-koreaiak, 2021-ben pedig a magyarok lesznek a rendezők. A MÚSZ elnöke úgy látja, az Egyesült Arab Emírségek és Azerbajdzsán számára az lenne a legkedvezőbb, ha a másik két pályázó erejének ismeretében szintén visszalépne.
Gyárfás Tamás a múlt héten úgy nyilatkozott: lemond a MÚSZ elnöki posztjáról, ha a magyar főváros nem nyeri el a rendezés jogát. Akkor utalt arra is, hogy a FINA elnöke, Julio Cesar Maglione budapesti látogatásakor jelezte, ha a magyar főváros 2017-ben a junior világbajnokságnak is kész otthont adni, az a magyar pályázat számára előnyt jelent.


Forrás: turizmus.com


<<  <  >  >>