Hírek

Statisztika

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Kongresszusi Igazgatóság partnerei közreműködésével 2013-ban is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit. A negyedéves statisztikai elemzések összesítése alapján, Magyarországon 2013-ban összesen 1017 nemzetközi konferencia került megrendezésre, amelyeken 237 801 fő vett részt.

Magyarországon a nemzetközi rendezvények átlagos időtartama 3,4 nap volt, résztvevőinek átlagos száma 234 fő.
2013-ban 16 alkalommal rendeztek hazánkban 1000 fő feletti konferenciát. 2013-ban a magas résztvevőszámú nemzetközi konferenciák, mint a 13th Annual Conference of the ESC, 10th Autism-Europe International Congress, 4th European Conference on Interventional Oncology elsősorban az orvostudomány témáira fókuszáltak.

A kutatás eredményeiből készített részletes összefoglalót a Magyar Kongresszusi Igazgatóság honlapján, a www.hcb.hu oldalon, a Háttéranyagok/Statisztika menüpontban érhető el.

Forrás: MKI


"Ötcsillagos" Study Tour a szakma összefogásával

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

_DSC0906Tíz budapesti ötcsillagos szálloda és a Magyar Kongresszusi Igazgatóság 2014. április 10. és 13. között 8 ország 49 szakembere számára közösen szervezett study tourt, hogy a résztvevők megismerhessék nyüzsgő fővárosunkat, mint potenciális konferenciahelyszínt. A study tour során a hosted buyerek ellátogattak az ötcsillagos szállodákba és konferenciahelyszínekre. A programot színesítette a résztvevő szállodák által választott DMC irodák programjai.

A szakemberek által kitöltött kérdőívek alapján közel a résztvevők fele kitűnőnek értékelte a study tourt. A visszajelzések alapján minden vendég visszatérne Magyarországra és szívesen választaná Budapestet eseményének helyszínéül, ezt bizonyítják a konkrét megkeresések is, melyet a szállodák kaptak.

‘Just a quick note to say many thanks to you and your staff for arranging such a successful, informative trip. It made me realise what a wonderful City Budapest is and what it has to offer. The city has changed very much since I was last there and I couldn't believe how safe, clean and easy it was. It must have been really difficult for you to organise with so many different nationalities all with different requirements. I do not envy you trying to organise the organisers. I hope I get the opportunity to propose Budapest in the near future as I feel sure my clients will be as impressed as I was.’

Forrás: MKINemzetközi association study tour

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

photos

A Magyar Kongresszusi Igazgatósága 2014. március 27. és 30. között association tanulmányutat szervezett nemzetközi szövetségek képviselői számára. A konferenciák létszáma - melyeknek helyszínét keresik a szakemberek - igen széles skálán mozog, 50 főtől akár több ezer főig.
Az út során a résztvevők felkeresték Budapest jelentősebb konferencia- és kiállítási helyszíneit, valamint a hazánk hivatásturisztikai forgalmában nagy szerepet játszó szállodákat.

A helyszínek és a program nagy sikert aratott a résztvevők körében.
‘This study tour was a lot of fun and good humor combined with amazing site visits and excellent meals. Thanks to Alice and her team for an outstanding organization and the opportunity to discover this beautiful and rich city. I now consider Budapest as a key European place for holding events as well as for tourism.’

Forrás: MKI


Hiánypótló MICE Kurzus

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) 2014. február 28-án kurzust szervezett a nemzetközi tudományos kongresszusok piacának bemutatása céljából a Novotel Budapest City szállodában. A 60 fő résztvevő között köszönthettük a legnagyobb hazai szállodák értékesítőit, nemzetközi tapasztalattal bíró DMC irodamunkatársait és számos helyszín és egyetem aktív képviselőit, akik első kézből kaptak információkat a nemzetközi tudományos társaságok működéséről. Megtudhatták, hogyan lehet még több üzletet generálni ezen a piacon, hogy hogyan működnek a nemzetközi tudományos társaságok illetve, hogy miben nyújthat segítséget az MKI.

A jelenlévők meghallgathatták az MKI szakembereinek - Ferenczy Anikó, Magyar Kongresszusi Igazgatóság Igazgatója illetve Siposa Alice, az MKI senior project managere - elméleti előadásait illetve további három esettanulmányt.
Szilvásy Zsuzsanna, a brüsszeli központú Autism Europe (AE) elnöke és Katona Gábor, a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének Elnökségi Tagja ismertették társaságuk működését és az általuk elnyert sikeres nemzetközi kongresszus pályázatának menetét.
Ács-Dósa Mónika, a debreceni Hotel Lycium és Kölcsey Konferencia Központ értékesítési igazgatója bemutatta, hogy a debreceni konferencia helyszínek hogyan működnek sikeresen együtt a szolgáltatókkal, egyetemekkel és a várossal.

A kurzus után kitöltött kérdőívek alapján a résztvevők hasznosnak ítélték meg a kurzust, 96%-uk az összes előadással meg volt elégedve, 67%-uk szívesen bővítené ismereteit tovább ebben a témakörben, illetve 94%-uk örömmel venne részt ismét hasonló kurzuson. A nagy sikerre való tekintettel az MKI tervezi a kurzus folytatását.

Forrás: MKI


Az ICCA toulouse-i workshopján vett részt az MKI

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ICCA_Toulouse2014. február 21-én és 22-én zajlott a Kongresszus- és Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetségének (ICCA) „Sector Destination Marketing Small Client "Supplier Business" témájú workshop-ja Toulouse-ban. A workshop lényege, hogy az egyes desztinációkat képviselő irodák partnert is visznek magukkal. Ez a partner egy olyan nemzetközi társaságot képvisel, amelynek bizonyos időközönként rotálódó, maximum 5-600 fő részvételével zajló nemzetközi kongresszusa van.
A Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatósága is részt vett a szakmai találkozón, partnere idén Dr. Sarkadi Lívia volt, a Magyar Kémikusok Társaságának elnöke és az EuChem nemzetközi társaság Food Chemistry Divíziójának elnöke, illetve az Executive Committee tagja.

Forrás: MKI


A közönség kedvence BudaPest

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

MITA Magyar Kongresszusi Igazgatóság és a Microcosmos Kft. nagy sikert aratva prezentálta Budapest új látványosságait Londonban, az M&IT Agency Challenge alkalmával 2014. január 24. és 25. között.
Az eseményen rangos rendezvényszervező cégek képviselői vettek részt úgy mint a Grass Roots, Zibrant, Capita Travel and Events, George P Johnson, WRG, stb. A másfél napos rendezvényen a vendégek nemcsak prezentációkat hallgattak meg, hanem személyes tárgyalásokat is folytattak a kiállítókkal, valamint játékos formában szereztek további ismereteket a bemutatott termékekről és desztinációkról.

Forrás: MKI


Ljubljanában díjazták Budapestet

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

LjubljanaA hatodik Conventa nemzetközi vásárt 2014. január 21. és 23. között rendezték meg Ljubjánában. A Conventa Kelet-Európa legelismertebb nemzetközi hivatásturisztikai vására. Ebben az évben 25 országból több mint 300 szakember vett részt az eseményen.
A kiállításon a Magyar Kongresszusi Igazgatóság is részt vett és a Kongres magazin díjával tért haza.
A szlovén magazin széles körű összefoglalót készített a régió kongresszusi központjairól, szállodáiról és konferenciavárosairól, amelyeket inkognitóban teszteltek is, az egyes kategóriák legjobbjainak járó díjakat pedig a ljubljanai szakvásáron adták át. A konferenciavárosok versenyében Budapest 4,53-as pontszámmal harmadik helyezést ért, Prága és Dubrovnik után. A nyerteseket a Conventa hivatalos magazinjában is bemutatták, a cikk írója szerint „ha Prága és Dubrovnik szerelem első látásra, akkor Budapest szerelem hosszú távon. A díjjal együtt járó elismerés, hogy a nyertesek bekerülnek a Kongres magazin májusban megjelenő MEETOLOGUE című katalógusába.

Forrás: MKI


Március végén nyit az Akvárium Klub

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

1500 és 700 fős koncertterem, zenés bár, bisztró-étterem és egy grandiózus terasz: mindez egyben a megújult Akvárium Klub, amely március 30-án nyitja meg kapuit a budapesti Erzsébet téren.

A nyitónapon délelőtt 10 órától a Ghymes, este kilenctől pedig a Magashegyi Underground ad szimfonikus koncertet, de az április 3-án induló ünnepi nyitó hétvégén többek között a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Tosca lép fel, tavasszal pedig többek között John Mayall és a Quimby is az Akvárium vendége lesz.
Az Erzsébet Vagyonkezelő 15 éves bérleti szerződést kötött az üzemeltető céggel, amely tulajdonosai kivétel nélkül elismert hazai rendezvényszervezők, személyük garanciát jelent arra nézve, hogy egy igazán színvonalas kulturális központtal gazdagodik Budapest. Az Akváriumhoz stratégiai partnerként csatlakozott a Telekom és a Petőfi Rádió.

Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti, új koncertterme. A csarnok felszereltségének köszönhetően nem csupán könnyűzenei koncertek, de üzleti események, konferenciák, fogadások magas színvonalú lebonyolítása is lehetséges itt. Az üzemeltetők az elsőosztályú hang- és fénytechnika mellett vetítéstechnikára, illetve kellő mennyiségű bútorzatra is beruháztak, így az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható, kiváló minőségű catering pedig ugyancsak helyben áll rendelkezésre.

Az Akvárium Klub a színes programkínálat mellett a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz egyben. A nyitás alkalmából 14 hazai, kortárs képzőművész “Budapest 2014” címmel, az Akvárium felkérésére készített alkotásait mutatja be, amelyek később a helyszínen megvásárolhatók is lesznek.

Az Akvárium előterében, a mesterséges, üvegaljú tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve választékos, bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az eddig is közkedvelt teraszon és az egész klubban a Heineken kínálata mellett a legjobb minőségű hazai és nemzetközi borkínálat lesz jellemző.
További információ: Turizmus.com

Forrás: Turizmus.com


Kongresszusi központot és nemzeti légitársaságot ígér Fürjes Balázs

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Fürjes Balázs kormánybiztos március 18-i bejelentése szerint a Millenniumi Városrészben, a MŰPA mellett épül fel a 4000-5000 fős kongresszusi központ. Idén az előkészítés zajlik, a közbeszerzés nyertesét jövőre választják ki, ezt követően indulhat meg az építkezés.
Úgy tűnik, egészen konkrét ütemezéssel és tervekkel rendelkezik már a kormányzat a nagy befogadóképességű kongresszusi központ megépítésére, máskülönben nem avatta volna be ezekbe egész részletesen a jelenlévőket Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos március 18-án, a Magyarországi Rendezvényszervezők és Rendezvényszolgáltatók Szövetségének Event Touch elnevezésű szakmai napján.
Előadásában kiemelte: még nem tudni, hogy részben vagy egészben unós forrásból vagy elsősorban hazai pénzekből-e, de már nem kérdés, hogy a kongresszusi központ felépül. A területet, amely elmondása szerint a Művészetek Palotája és a Soroksári út közé esik, már az állam megvásárolta, itt szeretnék megvalósítani a felhasználóbarát és rugalmas, tehát az igényeket és a trendeket maximálisan figyelembevevő, jól üzemeltethető és fenntartható, multifunkcionális és modern komplexumot. Ahhoz, hogy nemzetközileg is kiemelkedő színvonalú létesítmény épüljön fel, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakértőt szeretnének bevonni már egészen a tervezés fázisától, továbbá már jövőre szeretnék kiválasztani az üzemeltetőt is, hogy a központ értékesítése is mielőbb megkezdődhessen.
Ebben az évben az előkészítés zajlik, március 19-én jelenik meg az a kormányhatározat, mely ennek a részleteiről rendelkezik. Annyit már tudni, hogy 250 millió forintot különítenek el még idei forrásokból ezekre a munkákra, továbbá azt is, hogy Fürjes Balázsnak év végéig kell javaslatot tennie az üzemeltetőre. Az viszont még nem eldöntött, hogy tisztán állami, vagy vegyes üzemeltetésben legyen-e a majdani komplexum, melynek egyébként a nettó építési ideje körülbelül 18-24 hónapra tehető. Így tehát nem lehet pontosan megmondani, mikorra lesz Budapestnek kongresszusi központja, a hallottak alapján erre legkorábban 2017-ben lesz esély. Ez viszont abból a szempontból nem is baj, hogy az ilyen lélegzetű események helyszínei a megrendezés előtt 3-4 évvel dőlnek el.
Ahhoz, hogy minden szempontból hatékony és színvonalas létesítmény szülessen, számítanak a szakma javaslataira, véleményezésére is, ezért a tervek szerint menet közben több workshopot és találkozót szerveznek majd ezek összegyűjtésére.
A cél pedig, hogy a kongresszusi központ révén Budapest rövidtávon Európa 3-5. legnépszerűbb kongresszusi helyszíne legyen. Mint elhangzott, ehhez a magyar fővárosnak minden adottsága megvan, kivéve a nemzeti légitársaságot, melynek újbóli megalapításáért a következő ciklusban tenni szeretnének.

Forrás: Turizmus.com


Április közepén nyit a Bijó

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Magyarország legnagyobb egészség- és harmóniaközpontjában 6 teremből álló rendezvényközpont is helyet kap.

A kapuit hivatalosan április 12-én a budapesti Róbert Károly körúton megnyitó létesítmény két szinten, összesen 6000 négyzetméteren várja az egészségtudatos látogatókat. A beruházás része a 6 teremből álló rendezvényközpont, mely egy szekcionálható, 180 férőhelyes előadóteremből és három kisebb, 15, 20, illetve 40 fő befogadására alkalmas szekcióteremből áll.
A tervek szerint áprilisban Debrecenben, majd azt követően Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Győrben is nyílik hasonló létesítmény.

Információ: www.bijo.hu

Forrás: Turizmus.com


INTS 2014 – presztízskonferencia nyolc év után újra Európában

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A március 19. és 23. között Budapesten zajlik az INTS 2014 nemzetközi idegsebész seregszemle nyolc év után tér vissza Európába. Vajon mivel tud Budapest versenybe szállni olyan egzotikus helyszínekkel, mint Bali, vagy Shanghai?

Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Neurotrauma Egyesület Irányító Testülete Budapestet és a magyar pályázatot választotta: a neuro-traumatológiai kutatással és ellátással foglalkozó szakma legnagyobb világfóruma még sosem került Közép vagy Kelet Európában megrendezésre. A budapesti INTS 2014 egyfajta híd szerepet tölt be abban, hogy a nyugati eredmények a világátlagnál lényegesen rosszabb statisztikák javulását eredményezzék az említett térségben – mondta Büki András, a Pécsi Tudományegyetem neurologus professzora, az INTS 2014 szervezőbizottsági elnöke.

A rendkívül jó szakmai program, és ideális földrajzi adottság mellett az is pályázat mellett szólt, hogy különös gondot fordítottak arra, hogy a szellemi kapacitást megterhelő igen tartalmas szimpózium, kellő arányú, értékes szabadidős aktivitással egészüljön ki – teszi hozzá Szundi György, a konferenciát szervező Partners Pécs ügyvezetője.

Izgalmas gasztroprogram volt a LaciPecsenye hungaricumokkal és kiváló borokkal tűzdelt degusztációs vacsoraestje, amit Takács Lajos séf külön erre az alkalomra kreált. Az Olimpia koncepciójával a gasztrotudatba robbant séf pezsgő-nyüzsgő, több kóstoló ponttal kialakított eseményt álmodott a „Laciba". A hazai borkultúrát hivatott bemutatni a Pécs Mecseki Borvidék boraira celebrált kóstolóest egy, a Pesti Korzó előtt ringatózó hajón. Fakultatív programként a Budapest Undergide-dal kooperálva olyan városnéző túrák kerültek kiajánlásra, melyek a szokványostól picit talán eltérő módon, de mindenképpen izgalmasan mutatják be fővárosunkat a világ minden tájáról érkező vendégeknek. A négy évszakra komponált gasztrotúrán egyebek mellett lángost kóstolhattak a Nagy Vásárcsarnokban, és ellátogathattak egy henteshez is, miközben a belváros rejtett csodáival ismerkedtek. A Széchenyi fürdőbe tervezett programban nem csak fürdőkultúra oktatásban részesültek, hanem a törzsvendégekhez hasonlóan sakkban is összemérhették tudásukat. A hölgyeket autentikus magyar divattervezők szalonjaiba vitték, sőt a résztvevőknek romkocsma-túrát is szerveztek.
A konferenciazáró gála vacsora a frissen átadott Pesti Vígadó dísztermében, első ilyen jellegű programként kerül megrendezésre.
A 47 országból érkező résztvevők több mint 1600 vendégéjszakát töltenek Budapesten.

Forrás: Turizmus.com


Bocuse d'Or Europe 2016 - a magyar pályázat is versenyben van

2014. március 17.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

bocuse_dortA Magyar Bocuse Akadémia pályázata felkerült a 2016. évi Bocuse d'Or Europe megrendezési jogára hirdetett pályázat rövidített listájára.
A nemzetközi szervező bizottság Budapest és Bécs között választja ki a nemzetközi szakácsverseny helyszínét - közölte Szántó Gabriella, a Magyar Bocuse Akadémia titkára az MTI-vel. Az eredményt május 8-án Stockholmban, az idei Bocuse d'Or nemzetközi döntőjén hirdetik ki.
Molnár B. Tamás, a Magyar Gasztronómiai Egyesület alapítója, a Gault & Millau kalauz főszerkesztője az Origo-nak a hír kapcsán elmondta: noha a két város között az esélyek 50-50 százalékban oszlanak meg, Magyarországnak valamivel nagyobb esélye van, tekintve, hogy a Bocuse d'Ort szervező GL Events érdekeltségébe tartozik a magyar Hungexpo is, amely az esemény szervezésében részt venne.

Forrás: Turizmus.com


Felújítja elnöki lakosztályát az InterContinental Budapest

2014. március 10.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

intercontinental_elnokilakosztaly2014. március 7-én megkezdte az elnöki lakosztály teljes körű átalakítását az InterContinental Budapest szálloda. A 100 m2-es lakosztály, amely igény esetén egy külön szobával 130 m2-re bővíthető, a szálloda 9. emeletén található, káprázatos kilátással a Budai Várra és a Lánchídra.

Az elnöki lakosztály teljesen új, modern megjelenést kap, a legújabb audiovizuális technológiával szerelik fel, beleértve egy érintőképernyős okospanelt is, mellyel a szobában fellelhető összes eszközt, a világítást, a hangrendszereket illetve a TV-t is irányítani lehet.
A felújítás várhatóan május 1-jére fejeződik be.

Forrás: Turizmus.com


Trap Factory – új rendezvényhelyszín a piacon!

2014. február 13.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

TrapFactory1Végre megnyitotta kapuit a Trap Factory, az ország legnagyobb területű, összesen 6 kiszabadulós pályából álló élményparkja. Az egyedülálló rendezvényhelyszín tökéletes megoldást kínál turisztikai csoportok, céges rendezvények lebonyolítására, de magánemberként is kötelező program.

Legyen szó a pályák kizárólagos használatáról, kávészünettel egybekötött állófogadásról vagy tréninget is magába foglaló egész napos rendezvényről, nálunk megtalálja a számítását!

A kiszabadulós játékoknak helyet adó, közel 400 m2-es pincerendszer mellett ipari hangulat és modern design impozáns egyvelege várja látogatóinkat, garantálva a felejthetetlen élményt.

Info: www.trapfactory.hu

Forrás: Turizmus.com


Üzleti utazók elismerése a győri ETO hotelnek

2014. január 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A hotel.de felmérésén az előkelő negyedik helyet szerezte meg az ETO Park Hotel.
Az egyik legismertebb online szállásfoglalási oldal azt vizsgálta meg, hogy 2013-ban melyik szállodákban foglaltak leggyakrabban szobát az üzleti utazók.
A két-, három- és négycsillagos szállodák között nemzetközi viszonylatban az ETO PARK HOTEL**** negyedik helyezett lett, ezzel a legjobbnak bizonyult Kelet-Közép-Európában.
A kelet-közép-európai szállodák győri szállodánktól jóval elmaradva a 10. (Crowne Plaza Hotel Bratislava, Szlovákia), a 12. (Ramada Cluj, Románia), illetve a 20. (Hotel Eroplan, Csehország). helyet szerezték meg.
A kiemelkedő helyezés jelentőségét tovább növeli, hogy egy igen értékes célcsoport, a gyakran foglaló és utazó üzletemberek körében sikerült elérnie a szállodának.
A hotel.de tapasztalatai alapján a díjazott szállodák esetében kiemelkedően pozitív a vendégek értékelése, a továbbajánlások aránya pedig meghaladja a 95 százalékot.

Forrás: Turizmus.com


Űrverseny lesz Budapesten

2014. január 13.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

2014 júniusában Magyarországon, Budapesten tartják éves találkozójukat a világ egyik legjelentősebb technológiai versenye, a Google Lunar XPRIZE résztvevői. Az esemény házigazdája a verseny magyar résztvevője, a Puli Space Technologies, főtámogatója pedig a Design Terminál lesz - közölte hétfőn a Design Terminál.

A Google Lunar XPrize versenyének célja működő tudományos kutatójárművet küldeni a Holdra 2015 végéig. A 20 millió dollár értékű fődíjat az a résztvevő csapat viheti haza, mely min. 90 százalékban magánerőre támaszkodva először juttatja el járművét a Holdra.

A kezdeti 29 indulóból mára már csupán 18 maradt versenyben, köztük a magyar Puli Space Technologies. A fiatal mérnökökből álló Puli csapata az elmúlt év során Marokkóban és Hawaii-n is tesztelte már saját holdjáró szerkezetüket és továbbra is versenyben van a fődíjért. „Büszkék vagyunk rá, hogy a Puli Magyarországra hozza a világ egyik legizgalmasabb versenyének csapatát, ezzel közel félszász tehetséges fejlesztőt a világ minden tájáról” - hangsúlyozta Pacher Tibor, a Puli csapatvezetője.

A Budapesten sorra kerülő júniusi találkozó (Team Summit) célja, hogy a megmaradt versenyzők megosszák egymással tapasztalataikat és terveiket a verseny hátralévő részére. A nemzetközi vendégek emellett innovatív magyar vállalkozásokkal, fiatal vállalkozókkal, befektetőkkel és a hazai startup világ ösztönzéséről szóló kormányzati tervekkel is megismerkednek majd. „Az XPrize szervezői a jelen, résztvevői pedig a jövő meghatározó technológiai vállalkozásai. Látogatásuk kivételesen jó lehetőség, hogy bemutassuk nekik a magyar startupvilág eddigi sikereit és jövőbeni reménységeit” – hangsúlyozta Böszörményi Nagy Gergely, a Design Terminál főigazgatója.

A Google Lunar XPrize találkozója rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, melyet szilícium-völgybéli alapítói a magyar fővárosba hoznak. Emlékezetes, hogy 2013 novemberében – szintén a Design Terminál támogatása mellett – Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját a Google és a NASA által alapított egyetem, a Singularity University is.
Forrás: Turizmus.com


Budapesten lesz az ATLAS éves közgyűlése

2014. január 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Október 22-24. között Budapest ad otthont az Association for Leisure Education and Research (ATLAS) éves közgyűlésének, amelyet a The Tourism Observatory for Health, Wellness and Spa (www.thetourismobservatory.org) és a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola közös pályázata nyert el.

A konferencia címe: Turizmus és Szabadidő: A jóllét, a boldogság és az életminőség forrásai?

Az elmúlt 5 évben a jóllét, a boldogság és az életminőség témakörei egyre fontosabbakká váltak nemcsak az akadémiai szinten, hanem a turizmus és a szabadidő iparágának piaci szereplői számára is. Kutatások és vizsgálatok sora választotta e témákat elemzéseik központi témájának. Ennek az is oka, hogy széles körben feltételezett vélekedés, hogy az utazás és a szabadidős tevékenységek aktív szerepet vállalnak a jóllét és a boldog megteremtésében, illetve az életminőség javításában. Ez a konferencia találkozási lehetőséget biztosít a szakma és az akadémia képviselői számára, hogy megvitassák: ezek a pozitív feltétezések milyen formában és mértékben jellemzik valójában az utazási és a szabadidős ipart.További információk: http://www.bkf.hu/tudomanyos-elet/1400/atlas-annual-conference-2014.html 

Forrás: Turizmus.com


Március 14-én nyílhat újra a Pesti Vigadó

2014. január 09.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A tervek szerint március 14-én tartják meg a felújított Pesti Vigadó ünnepélyes megnyitóját, ezt követően az épület többek között egy Makovecz Imre- és egy Schrammel Imre-kiállítással várja a közönséget - mondta el az MTI-nek Kucsera Tamás, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára.

Az Országgyűlés 2013 októberében döntött arról, hogy - a kultúráért felelős miniszter javaslatára - a Pesti Vigadó épülete 2014. március 1-jén a köztestület tulajdonába kerül.

Kucsera Tamás emlékeztetett: a 2004 óta tartó felújítás során a beruházó nem az MMA, a vagyonkezelőtől azonban azt a tájékoztatást kapták, hogy márciusban a hangversenyteremmel, a régi és új kiállítóterekkel együtt a teljes Vigadó megnyílhat a közönség előtt. Nem kizárt ugyanakkor, hogy lesznek olyan részek, mint például az étterem, amelyek funkcionálisan még nem fognak ekkor működni - fűzte hozzá.
A teljesen új, 5-6. emeleti kiállítóterek egy Makovecz Imre-kiállításnak adnak otthont, a Vigadó Galériában pedig Schrammel Imre munkáiból rendeznek tárlatot, ezek a tervek szerint fél éven át lesznek látogathatók - árulta el a főtitkár, hozzátéve: tárgyalásokat folytatnak arról is, hogy a Vigadó bekerüljön a Budapesti Tavaszi Fesztivál helyszínei közé is.

Kucsera Tamás beszámolója szerint a beruházásban az MMA társfinanszírozóként vesz részt: nem az épületen végzett felújításokhoz, hanem a Vigadó működtetéséhez, felszereléséhez rendeltek hozzá forrásokat. A köztestület által biztosított csaknem 400 millió forintból többek között fény- és hangtechnikai berendezéseket, bútorokat - például a koncerttermek széksorait -, a könyvtár berendezését és a galériák installációit szerezték be.
Forrás: Turizmus.com


<<  <  >  >>