Hírek

Négy éven belül lehet több ezer fős kongresszusi központunk

2014. június 20.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Négy éven belül megépülhet Budapesten egy 4000-5000 fő befogadására alkalmas új kongresszusi központ, a beruházás előkészítését az idén már megkezdték - mondta Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos az MTI-nek adott interjújában. Fürjes Balázs kiemelte, hogy eddig még nem épült 21. századi igényeket kielégítő, modern, legalább 4 ezer fős konferenciaközpont Budapesten. Ezért a nemzetközi tapasztalatok megismerésével kell kezdeni a munkát. A kormánybiztos fontosnak tartja azt is, hogy a központot magyar tervező tervezze, és magyar cégek építsék, az magyar embereknek adjon munkát, magyar családok megélhetését segítse.

Ismertetése szerint az egyik első lépés, hogy nyílt közbeszerzési pályázaton kiválasszanak egy tanácsadót, aki a nemzetközi példákat megvizsgálva segít megtalálni a legjobb, Budapesten megvalósítható koncepciót. A tervezőt szintén nyílt pályázaton választják majd ki - tette hozzá.

A beruházás költsége a tervek ismeretében lesz meghatározható, a finanszírozásról ezt követően intézkednek - mondta a kormánybiztos. Jelezte: hazai és uniós források is szóba jöhetnek.

A MÜPA mellett lesz a létesítmény

Fürjes Balázs emlékeztetett arra, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2014 tavaszán bejelentette: kormánydöntés értelmében felépül egy új Budapesti Kongresszusi Központ. A magyar állam 2014 elején vásárolta meg a Trigránit cégcsoporttól a Millenniumi Városrészben, a Művészetek Palotája mellett található közel 13 ezer négyzetméteres területet, ahol a konferenciaközpont megépül.

Közölte azt is, hogy egyeztetést kezdtek a terv megvalósításáról a turisztikai szervezetekkel, minden lépést velük egyeztetve tesznek majd meg a leghatékonyabb megvalósítás és üzemeltetés érdekében. "A projektet a turisztikai szektor aktív részvételével fogjuk megvalósítani" - szögezte le a kormánybiztos.

Cél: a top 3-ban benne lenni Európában

Reális cél, hogy Budapest a világon az első öt, Európában az első három legnépszerűbb konferenciahelyszín között legyen. Ennek eléréséhez minden feltétel adott: a magyar főváros a világ bármely pontjáról jól elérhető, kellemes klímája van, a szolgáltatások színvonalához viszonyítva jó ár-érték aránnyal rendelkezik. Nagy befogadóképességű konferenciahelyszín még nincs, ezt kell pótolni. A meglévő feltételek közé sorolta azt is, hogy minden kategóriában elegendő szállodai férőhely áll rendelkezésre, továbbá Budapest közbiztonsága az európai rangsor elején áll, és jó az imázsa.

10 éven belül megtérülhet a beruházás

Fürjes Balázs hangsúlyozta: a megépülő kongresszusi központ jó telítettséggel működő, nemzetgazdasági szinten nyereséges, 10 éven belül megtérülő beruházás lesz, amely az építkezés és a működés alatt is új munkahelyeket teremt. Többletbevételt hoz a budapesti vendéglátásban, turizmusban, a rendezvényszervezésben vagy az utazásszervezésben tevékenykedő kis- és középvállalkozásoknak is - tette hozzá. Mindez pedig folyamatosan emelkedő adó- és járulékbevételt, illetve csökkenő kiadásokat hoz a költségvetésnek. A konferenciaturizmus bővülése ugyanakkor növeli a látogatók számát a szabadidős turizmusban, mivel egy konferenciára üzleti céllal utazó később visszatér a városba kikapcsolódni a családjával, barátaival is, hosszabb időre.

A kormánybiztos megjegyezte: a konferenciaturizmus fejlesztése azért is megtérülő befektetés, mivel az egy főre jutó legmagasabb költést az üzleti szegmensben mérik.


Forrás: Turizmus.com


Kert a tetőn

2014. június 20.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

171531Egy különleges ötlet bemutatása, rendhagyó találkozó formájában, A Kempinski Hotel tetőteraszán, a lemenő nap fényében, álompanoráma kíséretében mutatták be június 18-án, a ház ÉS Bisztrójának legújabb büszkeségeit: a baby cukkinit, rozmaringot, kakukkfűt, csokimentát és társait. A bisztró alapkoncepcióját kialakító sztárszakács, Litauszki Zsolt és a konyhát vezető Vajna Tamás executive chef fűszernövény kiskertet rendeztek be a kilencemeletes hotel tetején, amelyet a szakácsok lelkesen látogatnak nap mint nap. Egyrészt, mondják a séfek, így nem kell a beszállítókra hagyatkozniuk, másrészt mindig frissen szedett fűszereket használhatnak a konyhán. Például ahhoz a Tapfelspitz elnevezésű szendvicskompozíciójukhoz is „bevethetik”, amely szintén most debütált a tetőn, és amely mostantól szerepel a ÉS kínálatában. Nemcsak a meghívottak, hanem a szálloda holland igazgatója is megkóstolta az újdonságot, csakhogy ő nem fent, hanem kilenc emelettel lejjebb, az utcafronti teraszon, ahol tetőtől talpig narancssárgában ült a kivetító előtt, hiszen imádott csapata küzdött éppen az ausztrálok ellen a vb-n. Végül a fűszerek, a szendvicsek és mentás hűsítő koktélok után hab a torta volt, hogy a meghívottakat átinvitálták a szomszédos Sziget Eye-ra, ahol szintén a magasból lehetett gyönyörködni Budapest páratlan panorámájában.
Forrás: Turizmus.com


MKI az AIBTM-en

2014. június 16.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

untitledA Magyar Kongresszusi Igazgatóság június 10. és 12. között idén is részt vett az Orlandoban szervezett AIBTM (The Americas Meetings and Events Exhibiton) szakmai kiállításon a Brill Audio Visual Kft.-vel és az InterContinental Budapest szállodával közösen. A rendezvény egyértelműen az amerikai association, azaz szakmai szövetségek piacára fókuszál.
A kiállítás első napján szakmai továbbképző előadásokat tartottak a nagy nemzetközi szakmai szervezetek, így az ICCA, PCMA, UIA és maga az AIBTM is, az aktuális trendekről, tapasztalatokról, valamint a jövőben sikerrel használható marketingmódszerekről.
A szerdai, csütörtöki napokon a hangsúly a kiállításon volt: előre egyezetett és további spontán találkozók során lehetőség nyílt az amerikai piacon tevékenykedő, legmagasabb szintű döntéshozók előtti bemutatkozásra. A kiállítási részvétel jelentősen segíti az amerikai kapcsolatépítést és a közvetlen kapcsolatok kialakítását a potenciális üzleti partnerekkel.

Forrás: MKI


Íme az üzleti turizmus idei kiválóságai

2014. június 13.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Business-Excellence_2013_2_oszlopos_lead_fill_320x160Fővárosi, vidéki és külföldi díjazottaknak adták át június 11-én a városligeti Tóparkban a kimagasló minőséget elismerő Business Excellence díjakat.

Negyedik alkalommal osztotta ki a Business Traveller Hungary, az üzleti utazók magazinja olvasói szavazatai alapján összeállított Business Excellence díjakat, a céges utazási szolgáltatók kiemelkedő teljesítményének elismerésére. Idén 10 kategóriában lehetett szavazni a jelöltekre, újdonságként a vidéki „business” város, a külföldi repülőtér és az üzleti kommunikációs megoldások is versengtek.

A szavazás során a magazin munkatársaiból és partnereiből álló zsűri választott ki kategóriánként 3-3 jelöltet, a negyedik opciót viszont szabadon hagyták – ide a szavazók maguk írhatták be preferált szolgáltatójukat, a legtöbb jelölést kapó a közönségdíjat nyerhette el.

A díjazottak:

Budapesti business hotel: Hotel Andrássy Budapest

Közönségdíjas: Opera Garden Hotel

Vidéki business hotel: Four Points by Sheraton (Kecskemét)

Közönségdíjas: Magyar Király Szálloda (Székesfehérvár)

Corporate utaztató: OTP Travel

Közönségdíjas: Tensi Tours

Hagyományos légitársaság: airberlin

Közönségdíjas: Qatar Airways

Fapados légitársaság: Wizzair

Közönségdíjas: Germanwings

Autókölcsönző: Sixt Magyarország

Közönségdíjas: Europcar

Rendezvényhelyszín: Tópart

Közönségdíjas: Hotel Lycium Kölcsey Központ (Debrecen)

Vidéki „business város”: Győr

Közönségdíjas: Debrecen

Külföldi repülőterek: Bécsi nemzetközi repülőtér

Közönségdíjas: Doha nemzetközi repülőtér

Üzleti kommunikáció: Nordtelekom

Közönségdíjas: Vodafone

Forrás: Turizmus.com


International Association Congress

2014. június 10.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ICCA_ParisEbben az évben április 27. és 29. között Párizsban rendezték meg az International Associations Congress-t, melyen a Magyar Kongresszusi Igazgatóság is jelen volt kiállítóként a Hilton Budapest szállodával közösen.

Az eseményen 33 országból, több mint 200 nemzetközi szövetség képviselője vett részt.

A kongresszus jelentősége, hogy mind a kiállítók, mind pedig a tudományos társaságok képviselői számára biztosítják a szakmai továbbképzést, bemutatja a szövetségi piac trendjeit, elvárásait és a fejlődési lehetőségeket. Ezzel párhuzamosan személyes kapcsolatoskialakításával és az egyes rendezvényekről való részletes információkkal teszi lehetővé a kiállítóknak a jövőbeni kongresszusok megpályázására való közvetlen rálátást.

Forrás: MKI


Újabb nagy kongresszus érkezik Budapestre! Sikeres pályázat Lisszabonban

2014. június 05.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

logoSikeres pályázata nyomán a Magyar Nőorvos Társaság, s vele fővárosunk nyerte az Európai Kontraceptív és Reprodukciós Társaság (European Society of Contraception and Reproductive Health - ESC) 2018. évi kongresszusának rendezési jogát.

A kedvező döntés a szervezet május végi, Lisszabonban rendezett soros kongresszusán született, a pályázatot Prof. Dr. Bártfai György és Dr. Ács Nándor prezentálták a döntéshozóknak. A nemzetközi társaság tagjainak dön tése alapján Budapest jelentős fölénnyel nyert Madriddal szemben. A két konkurens város képviselői önálló standon mutatkoztak be. A rendezvényen a helyszíni promóciót a Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatóságának munkatársa segítette.

A 2400-3000 fős kongresszus rendezési jogának elnyerése nagyszerű példája a közös munkának és lobbizásnak. A győzelem szakmailag is óriási sikerként könyvelhető el, mivel hasonló nagyságú, nőgyógyászati témájú kongresszust az elmúlt húsz évben nem rendeztek Magyarországon. A projekt támogatói: a Magyar Nőorvos Társaság, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a Magyar Turizmus Zrt., a Richter Gedeon Nyrt. és a lisszaboni magyar nagykövetség.

Konkoly Norbert nagykövet úr személyesen is részt vett a Richter Gedeon Nyrt. által szervezett díszvacsorán. A magyar pályázat gondozását, és a több mint 2 éve tartó előkészítő munkát a Congressline Kft. végezte a Magyar Nőorvos Társaság szakmai partnereként.

Forrás: MKI


Magyarország a 12. IMEX Kiállításon

2014. május 30.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

imex_kiemelt_cikk_lista_leadTöbb mint 150 ország 3500-nál is több kiállítója vett részt 2014. május 20-22. között Frankfurtban, a 12. alkalommal megrendezett IMEX szakmai vásáron, mely idén minden eddiginél nagyobb méretű volt. A kiállítás Európa egyik legjelentősebb hivatásturisztikai rendezvényének számít, amelyen az idei évben is számos újdonságot mutattak be. A három nap alatt 77 országból majd 4.000 hosted buyer (szakmai vásárló) vett részt, ezek egyharmada távoli piacokról (Brazília, Oroszország, Kína, India, Észak-Amerika, Mexikó és Közel-Kelet) érkezett. A vásáron Magyarország hivatásturisztikai kínálata egy 105 m2-es impozáns standon, 19 társkiállító közreműködésével mutatkozott be. A kiállítás ideje alatt az MT Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának munkatársai 11 csoportos prezentáció és több mint félszáz egyéni megbeszélés keretében ismertették a hazai ajánlatokat. A nemzeti standot felkereső külföldi szakemberek a hagyományoknak megfelelően hazánk gasztronómiai kínálatából is ízelítőt kaptak.

Forrás: MKI


Budapest három helyezést javított a világ legkedveltebb konferenciahelyszínek rangsorában

2014. május 30.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ICCAMemberlogocolourwebA Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) 2013. évi statisztikai összefoglalója szerint Budapest a 17. helyen végzett a világranglistán, a szervezet kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján. Fővárosunk ezzel három helyet lépett előre a tavalyi eredményhez képest és olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasított maga mögé, mint Róma (19.), Stockholm, Bangkok, Sydney (20.), München (25.) vagy Varsó (34.). Az ICCA 2013. évi ranglistáján Párizs lett az aranyérmes, a második helyen Madrid, míg a harmadik helyen Bécs végzett. Az országok rangsorában hazánk megőrizte 32. helyét, 132 konferenciával, ami az eddigi legmagasabb rendezvényszámot jelenti Magyarország esetében. Az eredmények a Magyar Kongresszusi Igazgatóság adatgyűjtésén alapulnak, mely több száz szolgáltató partner közreműködésével valósult meg. A hazai statisztika szerint Magyarországon, 2013-ban összesen 2362 konferenciát rendeztek (melyből 1017 nemzetközi és 1345 magyar), amelyeken közel 451 ezer fő vett részt. A rendezvények 62,4%-át Budapesten, 37,6%-át pedig vidéken tartották. A nemzetközi konferenciák átlagos hossza 3,4 nap volt, résztvevőinek átlagos száma 234 fő. A nemzetközi konferenciák közel 70%-ának még mindig a főváros ad otthont. A magyarországi konferenciaturizmus eredményeiről bővebb információ a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának honlapján található (www.hcb.hu / Háttéranyagok / Statisztika, illetve Tanulmányok menüpontok).

Forrás: MKI


Megszépült a 120 éves Gundel

2014. május 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

gundel_kert_2Péntek este a most nyíló teraszé volt a főszerep: új burkolatok, évelő és egynyári növények, harmonikus, ergonomikus felületek teszik még szebbé a helyet, ahol színész- és írófejedelmek rendeltek annak idején a híres Gundel-fogásokból. A péntek esti nagyszabású parti Tarlós István főpolgármester, Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár és Alföldi Tádé ügyvezető ünnepi beszédével kezdődött, majd nívós műsorral és modern, de mégis nosztalgikus menüsorral folytatódott, a langymeleg májusi nyárestén. A rendezvényt stílusosan Gundel Károly dédunokája, Gundel-Takács Gábor vezette.

A Gundel bejárata tágasabbnak tűnik, nagyvonalú fogadtatást nyújt, akárcsak a palota felső terasza, amely kapcsolódik az Erzsébet bálteremhez, és így még komplettebb kiszolgálást tud nyújtani a rendezvényekhez, esküvőkhöz.

A „megszépítés" néhány érdekes adata: több ezer évelő növény és három vörös vadgesztenyefa érkezett a kertbe, amelyeket 800 méternyi csepegtető öntözőrendszer tart frissen. Ökológiai szempontból hasznos megoldásként a burkolatra hulló esővíz nagy része a csatornák helyett a talajba jut.

Kétezer négyzetméteren cserélték ki a burkolatot, 16 ezer darab követ fektettek le. A kerengőnél új ernyők szűrik meg a napfényt. Számítógép vezérlésű színes csobogók és szökőkutak enyhítik a hőséget. Félév alatt 72 ezer munkaórában újították meg a teraszt és a kertet. Az est egyben a magyar turizmus és gasztronómia gálája volt: szinte mindenki megjelent, aki az utóbbi évtizedekben sokat tett ezért a szakmáért.

Forrás: Turizmus.com


Nálunk lesz a Bocuse d'Or európai döntője

2014. május 12.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia 2013 decemberében nyújtotta be pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjének 2016. évi rendezésére. Május 8-án csütörtök este hirdették ki Stockholmban a pályázat eredményét: Budapest nyert. Önmagában az is rendkívül sokat jelent, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megteremtette a pályázat beadásához szükséges feltételeket. Az ügy mellé állt a kormányzat, számos nagy cég, az egységesen felvonuló szakma. A pályázat eredménye egy példaértékű összefogás sikere, amelyhez minden szereplő a tudása legjavával járult hozzá, így olyan városokat győzött le a budapesti pályázat, mint London, Bécs, vagy a lengyelországi Lodz, olvasható a Magyar Bocuse d’Or Akadémia közleményében. Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke szerint ezzel a közös erőfeszítéssel sikerült tavaly először bejutni a Bocuse d'Or lyoni világ- döntőjébe, és ezzel az egységes szakmai fellépéssel nyerhettük el a 2016-os európai döntő budapesti rendezésének jogát. Ezzel az eredménnyel Magyarország bekerült a gasztronómiai világ legfontosabb eseményeinek naptárába. A 2016. évi versenyre ide érkezik a szakma színe java, több ezer séf, szakértő, szakújságíró és nem utolsó sorban Európa legjobb versenyzőinek széles rajongótábora. A sikeres pályázat a hazai gasztronómia iránt elkötelezett Hungexpo szakmai közreműködésével valósult meg, és a 2016 májusában esedékes versenynek is a Hungexpo ad majd otthont. Az ismert helyszínen már több alkalommal rendezték a Bocuse d’ Or magyarországi döntőjét. Mint azt Ganczer Gábor vezérigazgató elmondta: már most készülnek a két év múlva sorra kerülő eseményre, ugyanis már megkezdődött a következő SIRHA-Budapest kiállítás szervezése, ami majd a rangos szakácsverseny szakmai hátterét adja. A Bocuse d’Or Europe 2016 budapesti megrendezése elismerése a magyar gasztronómia eddigi eredményeinek. Megerősíti egyúttal Magyarország helyét a gasztronómia világtérképén és további lendületet biztosít a már megkezdett út magabiztos folytatásához.


Rendezvényhelyszínként is funkcionál majd az új Fradi stadion

2014. május 07.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

fradiA május végére elkészülő, kapuit a közönség előtt várhatóan augusztusban megnyitó multifunkcionális csarnok a mérkőzések kiszolgálása mellett koncertek, konferenciák, kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas lesz.
A szerkesztőségünknek megtartott, május 5-i bejáráson a védőfelszerelés felöltése után megtudtuk: a rendezvényközpont legalább 10, különböző méretű helyiségből áll. A legnagyobb az 1700 négyzetméteres üzleti rendezvény csarnok a második emeleten, a VIP Gold szektor bejárata előtt. A helyiség üvegfala mögött a 22.500 fős stadion zöld gyepszőnyege és a nézőkaréj zöld-fehérbe öltöztetett széksorai láthatók. A 3. és a 4. emeleten, a Skyboxok előtere középméretű rendezvénytérként funkcionál majd azokon a napokon, melyeken nincs mérkőzés s stadionban. A kisebbek termek szekcióülések megtartására alkalmasak. A rendezvények számáraegyébként a zöld-fehér épület szinteminden eleme bérelhető lesz, az öltözők éppúgy, mint maga a gyep, melyet ilyen esetekben speciális technológiával védenek a behatásoktól. A bejárat nagysága lehetővé teszi a kamionok behajtását, ez a nagy rendezvények, koncertek megvalósításánálfontos szempont. Évente mintegy 100-120, 12-2000 fős eseménnyel terveznek.Mélygarázs is lesz, közel 400 autós kapacitással. Akár mérkőzésről, akár egyedi rendezvényről legyen szó, a cateringet a későbbiekben tenderen kiválasztott, szerződött catering cégnek kell biztosítania.

Forrás: Turizmus.com


Eseménynaptár

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az MKI örömmel számol be, hogy a hcb.hu honlapon található eseménynaptár frissítésre került. Igen fontos, hogy más kongresszusi irodákhoz hasonlóan az MKI is rendelkezzen egy használható és részletes eseménynaptárral, mely segítség lehet a szakma számára is.
A naptárban azok a jövőben megrendezendő fix nemzetközi konferenciák szerepelnek, melyek tervezett létszáma eléri a 350 főt.

Ezúton is köszönjük a segítséget azoknak a szállodáknak, irodáknak, helyszíneknek, akik támogatják a kezdeményezésünket!

Forrás: MKI


Statisztika

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Kongresszusi Igazgatóság partnerei közreműködésével 2013-ban is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit. A negyedéves statisztikai elemzések összesítése alapján, Magyarországon 2013-ban összesen 1017 nemzetközi konferencia került megrendezésre, amelyeken 237 801 fő vett részt.

Magyarországon a nemzetközi rendezvények átlagos időtartama 3,4 nap volt, résztvevőinek átlagos száma 234 fő.
2013-ban 16 alkalommal rendeztek hazánkban 1000 fő feletti konferenciát. 2013-ban a magas résztvevőszámú nemzetközi konferenciák, mint a 13th Annual Conference of the ESC, 10th Autism-Europe International Congress, 4th European Conference on Interventional Oncology elsősorban az orvostudomány témáira fókuszáltak.

A kutatás eredményeiből készített részletes összefoglalót a Magyar Kongresszusi Igazgatóság honlapján, a www.hcb.hu oldalon, a Háttéranyagok/Statisztika menüpontban érhető el.

Forrás: MKI


"Ötcsillagos" Study Tour a szakma összefogásával

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

_DSC0906Tíz budapesti ötcsillagos szálloda és a Magyar Kongresszusi Igazgatóság 2014. április 10. és 13. között 8 ország 49 szakembere számára közösen szervezett study tourt, hogy a résztvevők megismerhessék nyüzsgő fővárosunkat, mint potenciális konferenciahelyszínt. A study tour során a hosted buyerek ellátogattak az ötcsillagos szállodákba és konferenciahelyszínekre. A programot színesítette a résztvevő szállodák által választott DMC irodák programjai.

A szakemberek által kitöltött kérdőívek alapján közel a résztvevők fele kitűnőnek értékelte a study tourt. A visszajelzések alapján minden vendég visszatérne Magyarországra és szívesen választaná Budapestet eseményének helyszínéül, ezt bizonyítják a konkrét megkeresések is, melyet a szállodák kaptak.

‘Just a quick note to say many thanks to you and your staff for arranging such a successful, informative trip. It made me realise what a wonderful City Budapest is and what it has to offer. The city has changed very much since I was last there and I couldn't believe how safe, clean and easy it was. It must have been really difficult for you to organise with so many different nationalities all with different requirements. I do not envy you trying to organise the organisers. I hope I get the opportunity to propose Budapest in the near future as I feel sure my clients will be as impressed as I was.’

Forrás: MKINemzetközi association study tour

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

photos

A Magyar Kongresszusi Igazgatósága 2014. március 27. és 30. között association tanulmányutat szervezett nemzetközi szövetségek képviselői számára. A konferenciák létszáma - melyeknek helyszínét keresik a szakemberek - igen széles skálán mozog, 50 főtől akár több ezer főig.
Az út során a résztvevők felkeresték Budapest jelentősebb konferencia- és kiállítási helyszíneit, valamint a hazánk hivatásturisztikai forgalmában nagy szerepet játszó szállodákat.

A helyszínek és a program nagy sikert aratott a résztvevők körében.
‘This study tour was a lot of fun and good humor combined with amazing site visits and excellent meals. Thanks to Alice and her team for an outstanding organization and the opportunity to discover this beautiful and rich city. I now consider Budapest as a key European place for holding events as well as for tourism.’

Forrás: MKI


Hiánypótló MICE Kurzus

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) 2014. február 28-án kurzust szervezett a nemzetközi tudományos kongresszusok piacának bemutatása céljából a Novotel Budapest City szállodában. A 60 fő résztvevő között köszönthettük a legnagyobb hazai szállodák értékesítőit, nemzetközi tapasztalattal bíró DMC irodamunkatársait és számos helyszín és egyetem aktív képviselőit, akik első kézből kaptak információkat a nemzetközi tudományos társaságok működéséről. Megtudhatták, hogyan lehet még több üzletet generálni ezen a piacon, hogy hogyan működnek a nemzetközi tudományos társaságok illetve, hogy miben nyújthat segítséget az MKI.

A jelenlévők meghallgathatták az MKI szakembereinek - Ferenczy Anikó, Magyar Kongresszusi Igazgatóság Igazgatója illetve Siposa Alice, az MKI senior project managere - elméleti előadásait illetve további három esettanulmányt.
Szilvásy Zsuzsanna, a brüsszeli központú Autism Europe (AE) elnöke és Katona Gábor, a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének Elnökségi Tagja ismertették társaságuk működését és az általuk elnyert sikeres nemzetközi kongresszus pályázatának menetét.
Ács-Dósa Mónika, a debreceni Hotel Lycium és Kölcsey Konferencia Központ értékesítési igazgatója bemutatta, hogy a debreceni konferencia helyszínek hogyan működnek sikeresen együtt a szolgáltatókkal, egyetemekkel és a várossal.

A kurzus után kitöltött kérdőívek alapján a résztvevők hasznosnak ítélték meg a kurzust, 96%-uk az összes előadással meg volt elégedve, 67%-uk szívesen bővítené ismereteit tovább ebben a témakörben, illetve 94%-uk örömmel venne részt ismét hasonló kurzuson. A nagy sikerre való tekintettel az MKI tervezi a kurzus folytatását.

Forrás: MKI


Az ICCA toulouse-i workshopján vett részt az MKI

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ICCA_Toulouse2014. február 21-én és 22-én zajlott a Kongresszus- és Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetségének (ICCA) „Sector Destination Marketing Small Client "Supplier Business" témájú workshop-ja Toulouse-ban. A workshop lényege, hogy az egyes desztinációkat képviselő irodák partnert is visznek magukkal. Ez a partner egy olyan nemzetközi társaságot képvisel, amelynek bizonyos időközönként rotálódó, maximum 5-600 fő részvételével zajló nemzetközi kongresszusa van.
A Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatósága is részt vett a szakmai találkozón, partnere idén Dr. Sarkadi Lívia volt, a Magyar Kémikusok Társaságának elnöke és az EuChem nemzetközi társaság Food Chemistry Divíziójának elnöke, illetve az Executive Committee tagja.

Forrás: MKI


A közönség kedvence BudaPest

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

MITA Magyar Kongresszusi Igazgatóság és a Microcosmos Kft. nagy sikert aratva prezentálta Budapest új látványosságait Londonban, az M&IT Agency Challenge alkalmával 2014. január 24. és 25. között.
Az eseményen rangos rendezvényszervező cégek képviselői vettek részt úgy mint a Grass Roots, Zibrant, Capita Travel and Events, George P Johnson, WRG, stb. A másfél napos rendezvényen a vendégek nemcsak prezentációkat hallgattak meg, hanem személyes tárgyalásokat is folytattak a kiállítókkal, valamint játékos formában szereztek további ismereteket a bemutatott termékekről és desztinációkról.

Forrás: MKI


<<  <  >  >>