Hírek

Újabb nagy kongresszus érkezik Budapestre! Sikeres pályázat Lisszabonban

2014. június 05.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

logoSikeres pályázata nyomán a Magyar Nőorvos Társaság, s vele fővárosunk nyerte az Európai Kontraceptív és Reprodukciós Társaság (European Society of Contraception and Reproductive Health - ESC) 2018. évi kongresszusának rendezési jogát.

A kedvező döntés a szervezet május végi, Lisszabonban rendezett soros kongresszusán született, a pályázatot Prof. Dr. Bártfai György és Dr. Ács Nándor prezentálták a döntéshozóknak. A nemzetközi társaság tagjainak dön tése alapján Budapest jelentős fölénnyel nyert Madriddal szemben. A két konkurens város képviselői önálló standon mutatkoztak be. A rendezvényen a helyszíni promóciót a Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatóságának munkatársa segítette.

A 2400-3000 fős kongresszus rendezési jogának elnyerése nagyszerű példája a közös munkának és lobbizásnak. A győzelem szakmailag is óriási sikerként könyvelhető el, mivel hasonló nagyságú, nőgyógyászati témájú kongresszust az elmúlt húsz évben nem rendeztek Magyarországon. A projekt támogatói: a Magyar Nőorvos Társaság, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, a Magyar Turizmus Zrt., a Richter Gedeon Nyrt. és a lisszaboni magyar nagykövetség.

Konkoly Norbert nagykövet úr személyesen is részt vett a Richter Gedeon Nyrt. által szervezett díszvacsorán. A magyar pályázat gondozását, és a több mint 2 éve tartó előkészítő munkát a Congressline Kft. végezte a Magyar Nőorvos Társaság szakmai partnereként.

Forrás: MKI


Magyarország a 12. IMEX Kiállításon

2014. május 30.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

imex_kiemelt_cikk_lista_leadTöbb mint 150 ország 3500-nál is több kiállítója vett részt 2014. május 20-22. között Frankfurtban, a 12. alkalommal megrendezett IMEX szakmai vásáron, mely idén minden eddiginél nagyobb méretű volt. A kiállítás Európa egyik legjelentősebb hivatásturisztikai rendezvényének számít, amelyen az idei évben is számos újdonságot mutattak be. A három nap alatt 77 országból majd 4.000 hosted buyer (szakmai vásárló) vett részt, ezek egyharmada távoli piacokról (Brazília, Oroszország, Kína, India, Észak-Amerika, Mexikó és Közel-Kelet) érkezett. A vásáron Magyarország hivatásturisztikai kínálata egy 105 m2-es impozáns standon, 19 társkiállító közreműködésével mutatkozott be. A kiállítás ideje alatt az MT Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának munkatársai 11 csoportos prezentáció és több mint félszáz egyéni megbeszélés keretében ismertették a hazai ajánlatokat. A nemzeti standot felkereső külföldi szakemberek a hagyományoknak megfelelően hazánk gasztronómiai kínálatából is ízelítőt kaptak.

Forrás: MKI


Budapest három helyezést javított a világ legkedveltebb konferenciahelyszínek rangsorában

2014. május 30.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ICCAMemberlogocolourwebA Nemzetközi Konferenciák és Kongresszusok Szövetsége (ICCA - International Congress & Convention Association) 2013. évi statisztikai összefoglalója szerint Budapest a 17. helyen végzett a világranglistán, a szervezet kritériumainak megfelelő nemzetközi rendezvények száma alapján. Fővárosunk ezzel három helyet lépett előre a tavalyi eredményhez képest és olyan jelentős kongresszusi helyszíneket utasított maga mögé, mint Róma (19.), Stockholm, Bangkok, Sydney (20.), München (25.) vagy Varsó (34.). Az ICCA 2013. évi ranglistáján Párizs lett az aranyérmes, a második helyen Madrid, míg a harmadik helyen Bécs végzett. Az országok rangsorában hazánk megőrizte 32. helyét, 132 konferenciával, ami az eddigi legmagasabb rendezvényszámot jelenti Magyarország esetében. Az eredmények a Magyar Kongresszusi Igazgatóság adatgyűjtésén alapulnak, mely több száz szolgáltató partner közreműködésével valósult meg. A hazai statisztika szerint Magyarországon, 2013-ban összesen 2362 konferenciát rendeztek (melyből 1017 nemzetközi és 1345 magyar), amelyeken közel 451 ezer fő vett részt. A rendezvények 62,4%-át Budapesten, 37,6%-át pedig vidéken tartották. A nemzetközi konferenciák átlagos hossza 3,4 nap volt, résztvevőinek átlagos száma 234 fő. A nemzetközi konferenciák közel 70%-ának még mindig a főváros ad otthont. A magyarországi konferenciaturizmus eredményeiről bővebb információ a Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatóságának honlapján található (www.hcb.hu / Háttéranyagok / Statisztika, illetve Tanulmányok menüpontok).

Forrás: MKI


Megszépült a 120 éves Gundel

2014. május 26.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

gundel_kert_2Péntek este a most nyíló teraszé volt a főszerep: új burkolatok, évelő és egynyári növények, harmonikus, ergonomikus felületek teszik még szebbé a helyet, ahol színész- és írófejedelmek rendeltek annak idején a híres Gundel-fogásokból. A péntek esti nagyszabású parti Tarlós István főpolgármester, Komoróczki István tervezéskoordinációért felelős államtitkár és Alföldi Tádé ügyvezető ünnepi beszédével kezdődött, majd nívós műsorral és modern, de mégis nosztalgikus menüsorral folytatódott, a langymeleg májusi nyárestén. A rendezvényt stílusosan Gundel Károly dédunokája, Gundel-Takács Gábor vezette.

A Gundel bejárata tágasabbnak tűnik, nagyvonalú fogadtatást nyújt, akárcsak a palota felső terasza, amely kapcsolódik az Erzsébet bálteremhez, és így még komplettebb kiszolgálást tud nyújtani a rendezvényekhez, esküvőkhöz.

A „megszépítés" néhány érdekes adata: több ezer évelő növény és három vörös vadgesztenyefa érkezett a kertbe, amelyeket 800 méternyi csepegtető öntözőrendszer tart frissen. Ökológiai szempontból hasznos megoldásként a burkolatra hulló esővíz nagy része a csatornák helyett a talajba jut.

Kétezer négyzetméteren cserélték ki a burkolatot, 16 ezer darab követ fektettek le. A kerengőnél új ernyők szűrik meg a napfényt. Számítógép vezérlésű színes csobogók és szökőkutak enyhítik a hőséget. Félév alatt 72 ezer munkaórában újították meg a teraszt és a kertet. Az est egyben a magyar turizmus és gasztronómia gálája volt: szinte mindenki megjelent, aki az utóbbi évtizedekben sokat tett ezért a szakmáért.

Forrás: Turizmus.com


Nálunk lesz a Bocuse d'Or európai döntője

2014. május 12.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia 2013 decemberében nyújtotta be pályázatát a világ legismertebb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntőjének 2016. évi rendezésére. Május 8-án csütörtök este hirdették ki Stockholmban a pályázat eredményét: Budapest nyert. Önmagában az is rendkívül sokat jelent, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia megteremtette a pályázat beadásához szükséges feltételeket. Az ügy mellé állt a kormányzat, számos nagy cég, az egységesen felvonuló szakma. A pályázat eredménye egy példaértékű összefogás sikere, amelyhez minden szereplő a tudása legjavával járult hozzá, így olyan városokat győzött le a budapesti pályázat, mint London, Bécs, vagy a lengyelországi Lodz, olvasható a Magyar Bocuse d’Or Akadémia közleményében. Hamvas Zoltán, a magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke szerint ezzel a közös erőfeszítéssel sikerült tavaly először bejutni a Bocuse d'Or lyoni világ- döntőjébe, és ezzel az egységes szakmai fellépéssel nyerhettük el a 2016-os európai döntő budapesti rendezésének jogát. Ezzel az eredménnyel Magyarország bekerült a gasztronómiai világ legfontosabb eseményeinek naptárába. A 2016. évi versenyre ide érkezik a szakma színe java, több ezer séf, szakértő, szakújságíró és nem utolsó sorban Európa legjobb versenyzőinek széles rajongótábora. A sikeres pályázat a hazai gasztronómia iránt elkötelezett Hungexpo szakmai közreműködésével valósult meg, és a 2016 májusában esedékes versenynek is a Hungexpo ad majd otthont. Az ismert helyszínen már több alkalommal rendezték a Bocuse d’ Or magyarországi döntőjét. Mint azt Ganczer Gábor vezérigazgató elmondta: már most készülnek a két év múlva sorra kerülő eseményre, ugyanis már megkezdődött a következő SIRHA-Budapest kiállítás szervezése, ami majd a rangos szakácsverseny szakmai hátterét adja. A Bocuse d’Or Europe 2016 budapesti megrendezése elismerése a magyar gasztronómia eddigi eredményeinek. Megerősíti egyúttal Magyarország helyét a gasztronómia világtérképén és további lendületet biztosít a már megkezdett út magabiztos folytatásához.


Rendezvényhelyszínként is funkcionál majd az új Fradi stadion

2014. május 07.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

fradiA május végére elkészülő, kapuit a közönség előtt várhatóan augusztusban megnyitó multifunkcionális csarnok a mérkőzések kiszolgálása mellett koncertek, konferenciák, kulturális rendezvények megrendezésére is alkalmas lesz.
A szerkesztőségünknek megtartott, május 5-i bejáráson a védőfelszerelés felöltése után megtudtuk: a rendezvényközpont legalább 10, különböző méretű helyiségből áll. A legnagyobb az 1700 négyzetméteres üzleti rendezvény csarnok a második emeleten, a VIP Gold szektor bejárata előtt. A helyiség üvegfala mögött a 22.500 fős stadion zöld gyepszőnyege és a nézőkaréj zöld-fehérbe öltöztetett széksorai láthatók. A 3. és a 4. emeleten, a Skyboxok előtere középméretű rendezvénytérként funkcionál majd azokon a napokon, melyeken nincs mérkőzés s stadionban. A kisebbek termek szekcióülések megtartására alkalmasak. A rendezvények számáraegyébként a zöld-fehér épület szinteminden eleme bérelhető lesz, az öltözők éppúgy, mint maga a gyep, melyet ilyen esetekben speciális technológiával védenek a behatásoktól. A bejárat nagysága lehetővé teszi a kamionok behajtását, ez a nagy rendezvények, koncertek megvalósításánálfontos szempont. Évente mintegy 100-120, 12-2000 fős eseménnyel terveznek.Mélygarázs is lesz, közel 400 autós kapacitással. Akár mérkőzésről, akár egyedi rendezvényről legyen szó, a cateringet a későbbiekben tenderen kiválasztott, szerződött catering cégnek kell biztosítania.

Forrás: Turizmus.com


Eseménynaptár

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Az MKI örömmel számol be, hogy a hcb.hu honlapon található eseménynaptár frissítésre került. Igen fontos, hogy más kongresszusi irodákhoz hasonlóan az MKI is rendelkezzen egy használható és részletes eseménynaptárral, mely segítség lehet a szakma számára is.
A naptárban azok a jövőben megrendezendő fix nemzetközi konferenciák szerepelnek, melyek tervezett létszáma eléri a 350 főt.

Ezúton is köszönjük a segítséget azoknak a szállodáknak, irodáknak, helyszíneknek, akik támogatják a kezdeményezésünket!

Forrás: MKI


Statisztika

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Kongresszusi Igazgatóság partnerei közreműködésével 2013-ban is figyelemmel kísérte a magyarországi rendezvénypiac változásait, trendjeit. A negyedéves statisztikai elemzések összesítése alapján, Magyarországon 2013-ban összesen 1017 nemzetközi konferencia került megrendezésre, amelyeken 237 801 fő vett részt.

Magyarországon a nemzetközi rendezvények átlagos időtartama 3,4 nap volt, résztvevőinek átlagos száma 234 fő.
2013-ban 16 alkalommal rendeztek hazánkban 1000 fő feletti konferenciát. 2013-ban a magas résztvevőszámú nemzetközi konferenciák, mint a 13th Annual Conference of the ESC, 10th Autism-Europe International Congress, 4th European Conference on Interventional Oncology elsősorban az orvostudomány témáira fókuszáltak.

A kutatás eredményeiből készített részletes összefoglalót a Magyar Kongresszusi Igazgatóság honlapján, a www.hcb.hu oldalon, a Háttéranyagok/Statisztika menüpontban érhető el.

Forrás: MKI


"Ötcsillagos" Study Tour a szakma összefogásával

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

_DSC0906Tíz budapesti ötcsillagos szálloda és a Magyar Kongresszusi Igazgatóság 2014. április 10. és 13. között 8 ország 49 szakembere számára közösen szervezett study tourt, hogy a résztvevők megismerhessék nyüzsgő fővárosunkat, mint potenciális konferenciahelyszínt. A study tour során a hosted buyerek ellátogattak az ötcsillagos szállodákba és konferenciahelyszínekre. A programot színesítette a résztvevő szállodák által választott DMC irodák programjai.

A szakemberek által kitöltött kérdőívek alapján közel a résztvevők fele kitűnőnek értékelte a study tourt. A visszajelzések alapján minden vendég visszatérne Magyarországra és szívesen választaná Budapestet eseményének helyszínéül, ezt bizonyítják a konkrét megkeresések is, melyet a szállodák kaptak.

‘Just a quick note to say many thanks to you and your staff for arranging such a successful, informative trip. It made me realise what a wonderful City Budapest is and what it has to offer. The city has changed very much since I was last there and I couldn't believe how safe, clean and easy it was. It must have been really difficult for you to organise with so many different nationalities all with different requirements. I do not envy you trying to organise the organisers. I hope I get the opportunity to propose Budapest in the near future as I feel sure my clients will be as impressed as I was.’

Forrás: MKINemzetközi association study tour

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

photos

A Magyar Kongresszusi Igazgatósága 2014. március 27. és 30. között association tanulmányutat szervezett nemzetközi szövetségek képviselői számára. A konferenciák létszáma - melyeknek helyszínét keresik a szakemberek - igen széles skálán mozog, 50 főtől akár több ezer főig.
Az út során a résztvevők felkeresték Budapest jelentősebb konferencia- és kiállítási helyszíneit, valamint a hazánk hivatásturisztikai forgalmában nagy szerepet játszó szállodákat.

A helyszínek és a program nagy sikert aratott a résztvevők körében.
‘This study tour was a lot of fun and good humor combined with amazing site visits and excellent meals. Thanks to Alice and her team for an outstanding organization and the opportunity to discover this beautiful and rich city. I now consider Budapest as a key European place for holding events as well as for tourism.’

Forrás: MKI


Hiánypótló MICE Kurzus

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A Magyar Turizmus Zrt. Magyar Kongresszusi Igazgatósága (MKI) 2014. február 28-án kurzust szervezett a nemzetközi tudományos kongresszusok piacának bemutatása céljából a Novotel Budapest City szállodában. A 60 fő résztvevő között köszönthettük a legnagyobb hazai szállodák értékesítőit, nemzetközi tapasztalattal bíró DMC irodamunkatársait és számos helyszín és egyetem aktív képviselőit, akik első kézből kaptak információkat a nemzetközi tudományos társaságok működéséről. Megtudhatták, hogyan lehet még több üzletet generálni ezen a piacon, hogy hogyan működnek a nemzetközi tudományos társaságok illetve, hogy miben nyújthat segítséget az MKI.

A jelenlévők meghallgathatták az MKI szakembereinek - Ferenczy Anikó, Magyar Kongresszusi Igazgatóság Igazgatója illetve Siposa Alice, az MKI senior project managere - elméleti előadásait illetve további három esettanulmányt.
Szilvásy Zsuzsanna, a brüsszeli központú Autism Europe (AE) elnöke és Katona Gábor, a Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-, Nyaksebész Orvosok Egyesületének Elnökségi Tagja ismertették társaságuk működését és az általuk elnyert sikeres nemzetközi kongresszus pályázatának menetét.
Ács-Dósa Mónika, a debreceni Hotel Lycium és Kölcsey Konferencia Központ értékesítési igazgatója bemutatta, hogy a debreceni konferencia helyszínek hogyan működnek sikeresen együtt a szolgáltatókkal, egyetemekkel és a várossal.

A kurzus után kitöltött kérdőívek alapján a résztvevők hasznosnak ítélték meg a kurzust, 96%-uk az összes előadással meg volt elégedve, 67%-uk szívesen bővítené ismereteit tovább ebben a témakörben, illetve 94%-uk örömmel venne részt ismét hasonló kurzuson. A nagy sikerre való tekintettel az MKI tervezi a kurzus folytatását.

Forrás: MKI


Az ICCA toulouse-i workshopján vett részt az MKI

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

ICCA_Toulouse2014. február 21-én és 22-én zajlott a Kongresszus- és Konferenciaszervezők Nemzetközi Szövetségének (ICCA) „Sector Destination Marketing Small Client "Supplier Business" témájú workshop-ja Toulouse-ban. A workshop lényege, hogy az egyes desztinációkat képviselő irodák partnert is visznek magukkal. Ez a partner egy olyan nemzetközi társaságot képvisel, amelynek bizonyos időközönként rotálódó, maximum 5-600 fő részvételével zajló nemzetközi kongresszusa van.
A Magyar Turizmus Zrt. Kongresszusi Igazgatósága is részt vett a szakmai találkozón, partnere idén Dr. Sarkadi Lívia volt, a Magyar Kémikusok Társaságának elnöke és az EuChem nemzetközi társaság Food Chemistry Divíziójának elnöke, illetve az Executive Committee tagja.

Forrás: MKI


A közönség kedvence BudaPest

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

MITA Magyar Kongresszusi Igazgatóság és a Microcosmos Kft. nagy sikert aratva prezentálta Budapest új látványosságait Londonban, az M&IT Agency Challenge alkalmával 2014. január 24. és 25. között.
Az eseményen rangos rendezvényszervező cégek képviselői vettek részt úgy mint a Grass Roots, Zibrant, Capita Travel and Events, George P Johnson, WRG, stb. A másfél napos rendezvényen a vendégek nemcsak prezentációkat hallgattak meg, hanem személyes tárgyalásokat is folytattak a kiállítókkal, valamint játékos formában szereztek további ismereteket a bemutatott termékekről és desztinációkról.

Forrás: MKI


Ljubljanában díjazták Budapestet

2014. április 28.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

LjubljanaA hatodik Conventa nemzetközi vásárt 2014. január 21. és 23. között rendezték meg Ljubjánában. A Conventa Kelet-Európa legelismertebb nemzetközi hivatásturisztikai vására. Ebben az évben 25 országból több mint 300 szakember vett részt az eseményen.
A kiállításon a Magyar Kongresszusi Igazgatóság is részt vett és a Kongres magazin díjával tért haza.
A szlovén magazin széles körű összefoglalót készített a régió kongresszusi központjairól, szállodáiról és konferenciavárosairól, amelyeket inkognitóban teszteltek is, az egyes kategóriák legjobbjainak járó díjakat pedig a ljubljanai szakvásáron adták át. A konferenciavárosok versenyében Budapest 4,53-as pontszámmal harmadik helyezést ért, Prága és Dubrovnik után. A nyerteseket a Conventa hivatalos magazinjában is bemutatták, a cikk írója szerint „ha Prága és Dubrovnik szerelem első látásra, akkor Budapest szerelem hosszú távon. A díjjal együtt járó elismerés, hogy a nyertesek bekerülnek a Kongres magazin májusban megjelenő MEETOLOGUE című katalógusába.

Forrás: MKI


Március végén nyit az Akvárium Klub

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

1500 és 700 fős koncertterem, zenés bár, bisztró-étterem és egy grandiózus terasz: mindez egyben a megújult Akvárium Klub, amely március 30-án nyitja meg kapuit a budapesti Erzsébet téren.

A nyitónapon délelőtt 10 órától a Ghymes, este kilenctől pedig a Magashegyi Underground ad szimfonikus koncertet, de az április 3-án induló ünnepi nyitó hétvégén többek között a Punnany Massif, az Irie Maffia és a Tosca lép fel, tavasszal pedig többek között John Mayall és a Quimby is az Akvárium vendége lesz.
Az Erzsébet Vagyonkezelő 15 éves bérleti szerződést kötött az üzemeltető céggel, amely tulajdonosai kivétel nélkül elismert hazai rendezvényszervezők, személyük garanciát jelent arra nézve, hogy egy igazán színvonalas kulturális központtal gazdagodik Budapest. Az Akváriumhoz stratégiai partnerként csatlakozott a Telekom és a Petőfi Rádió.

Nagy Hall névre hallgat az Akvárium földalatti, új koncertterme. A csarnok felszereltségének köszönhetően nem csupán könnyűzenei koncertek, de üzleti események, konferenciák, fogadások magas színvonalú lebonyolítása is lehetséges itt. Az üzemeltetők az elsőosztályú hang- és fénytechnika mellett vetítéstechnikára, illetve kellő mennyiségű bútorzatra is beruháztak, így az 1500 fős teremben akár 600 ülőhely is kialakítható, kiváló minőségű catering pedig ugyancsak helyben áll rendelkezésre.

Az Akvárium Klub a színes programkínálat mellett a kortárs képzőművészet, a színház és más előadások rendszeres színhelye is lesz egyben. A nyitás alkalmából 14 hazai, kortárs képzőművész “Budapest 2014” címmel, az Akvárium felkérésére készített alkotásait mutatja be, amelyek később a helyszínen megvásárolhatók is lesznek.

Az Akvárium előterében, a mesterséges, üvegaljú tó alatt nyíló Aqua Bisztró már a korai órákban reggelivel, később napi menüvel, illetve választékos, bisztró-konyhával várja a vendégeket. Az eddig is közkedvelt teraszon és az egész klubban a Heineken kínálata mellett a legjobb minőségű hazai és nemzetközi borkínálat lesz jellemző.
További információ: Turizmus.com

Forrás: Turizmus.com


Kongresszusi központot és nemzeti légitársaságot ígér Fürjes Balázs

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Fürjes Balázs kormánybiztos március 18-i bejelentése szerint a Millenniumi Városrészben, a MŰPA mellett épül fel a 4000-5000 fős kongresszusi központ. Idén az előkészítés zajlik, a közbeszerzés nyertesét jövőre választják ki, ezt követően indulhat meg az építkezés.
Úgy tűnik, egészen konkrét ütemezéssel és tervekkel rendelkezik már a kormányzat a nagy befogadóképességű kongresszusi központ megépítésére, máskülönben nem avatta volna be ezekbe egész részletesen a jelenlévőket Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos március 18-án, a Magyarországi Rendezvényszervezők és Rendezvényszolgáltatók Szövetségének Event Touch elnevezésű szakmai napján.
Előadásában kiemelte: még nem tudni, hogy részben vagy egészben unós forrásból vagy elsősorban hazai pénzekből-e, de már nem kérdés, hogy a kongresszusi központ felépül. A területet, amely elmondása szerint a Művészetek Palotája és a Soroksári út közé esik, már az állam megvásárolta, itt szeretnék megvalósítani a felhasználóbarát és rugalmas, tehát az igényeket és a trendeket maximálisan figyelembevevő, jól üzemeltethető és fenntartható, multifunkcionális és modern komplexumot. Ahhoz, hogy nemzetközileg is kiemelkedő színvonalú létesítmény épüljön fel, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező szakértőt szeretnének bevonni már egészen a tervezés fázisától, továbbá már jövőre szeretnék kiválasztani az üzemeltetőt is, hogy a központ értékesítése is mielőbb megkezdődhessen.
Ebben az évben az előkészítés zajlik, március 19-én jelenik meg az a kormányhatározat, mely ennek a részleteiről rendelkezik. Annyit már tudni, hogy 250 millió forintot különítenek el még idei forrásokból ezekre a munkákra, továbbá azt is, hogy Fürjes Balázsnak év végéig kell javaslatot tennie az üzemeltetőre. Az viszont még nem eldöntött, hogy tisztán állami, vagy vegyes üzemeltetésben legyen-e a majdani komplexum, melynek egyébként a nettó építési ideje körülbelül 18-24 hónapra tehető. Így tehát nem lehet pontosan megmondani, mikorra lesz Budapestnek kongresszusi központja, a hallottak alapján erre legkorábban 2017-ben lesz esély. Ez viszont abból a szempontból nem is baj, hogy az ilyen lélegzetű események helyszínei a megrendezés előtt 3-4 évvel dőlnek el.
Ahhoz, hogy minden szempontból hatékony és színvonalas létesítmény szülessen, számítanak a szakma javaslataira, véleményezésére is, ezért a tervek szerint menet közben több workshopot és találkozót szerveznek majd ezek összegyűjtésére.
A cél pedig, hogy a kongresszusi központ révén Budapest rövidtávon Európa 3-5. legnépszerűbb kongresszusi helyszíne legyen. Mint elhangzott, ehhez a magyar fővárosnak minden adottsága megvan, kivéve a nemzeti légitársaságot, melynek újbóli megalapításáért a következő ciklusban tenni szeretnének.

Forrás: Turizmus.com


Április közepén nyit a Bijó

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

Magyarország legnagyobb egészség- és harmóniaközpontjában 6 teremből álló rendezvényközpont is helyet kap.

A kapuit hivatalosan április 12-én a budapesti Róbert Károly körúton megnyitó létesítmény két szinten, összesen 6000 négyzetméteren várja az egészségtudatos látogatókat. A beruházás része a 6 teremből álló rendezvényközpont, mely egy szekcionálható, 180 férőhelyes előadóteremből és három kisebb, 15, 20, illetve 40 fő befogadására alkalmas szekcióteremből áll.
A tervek szerint áprilisban Debrecenben, majd azt követően Nyíregyházán, Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Győrben is nyílik hasonló létesítmény.

Információ: www.bijo.hu

Forrás: Turizmus.com


INTS 2014 – presztízskonferencia nyolc év után újra Európában

2014. március 24.
 Bookmark and Share  Cikk nyomtatás  Link küldés

A március 19. és 23. között Budapesten zajlik az INTS 2014 nemzetközi idegsebész seregszemle nyolc év után tér vissza Európába. Vajon mivel tud Budapest versenybe szállni olyan egzotikus helyszínekkel, mint Bali, vagy Shanghai?

Nem véletlen, hogy a Nemzetközi Neurotrauma Egyesület Irányító Testülete Budapestet és a magyar pályázatot választotta: a neuro-traumatológiai kutatással és ellátással foglalkozó szakma legnagyobb világfóruma még sosem került Közép vagy Kelet Európában megrendezésre. A budapesti INTS 2014 egyfajta híd szerepet tölt be abban, hogy a nyugati eredmények a világátlagnál lényegesen rosszabb statisztikák javulását eredményezzék az említett térségben – mondta Büki András, a Pécsi Tudományegyetem neurologus professzora, az INTS 2014 szervezőbizottsági elnöke.

A rendkívül jó szakmai program, és ideális földrajzi adottság mellett az is pályázat mellett szólt, hogy különös gondot fordítottak arra, hogy a szellemi kapacitást megterhelő igen tartalmas szimpózium, kellő arányú, értékes szabadidős aktivitással egészüljön ki – teszi hozzá Szundi György, a konferenciát szervező Partners Pécs ügyvezetője.

Izgalmas gasztroprogram volt a LaciPecsenye hungaricumokkal és kiváló borokkal tűzdelt degusztációs vacsoraestje, amit Takács Lajos séf külön erre az alkalomra kreált. Az Olimpia koncepciójával a gasztrotudatba robbant séf pezsgő-nyüzsgő, több kóstoló ponttal kialakított eseményt álmodott a „Laciba". A hazai borkultúrát hivatott bemutatni a Pécs Mecseki Borvidék boraira celebrált kóstolóest egy, a Pesti Korzó előtt ringatózó hajón. Fakultatív programként a Budapest Undergide-dal kooperálva olyan városnéző túrák kerültek kiajánlásra, melyek a szokványostól picit talán eltérő módon, de mindenképpen izgalmasan mutatják be fővárosunkat a világ minden tájáról érkező vendégeknek. A négy évszakra komponált gasztrotúrán egyebek mellett lángost kóstolhattak a Nagy Vásárcsarnokban, és ellátogathattak egy henteshez is, miközben a belváros rejtett csodáival ismerkedtek. A Széchenyi fürdőbe tervezett programban nem csak fürdőkultúra oktatásban részesültek, hanem a törzsvendégekhez hasonlóan sakkban is összemérhették tudásukat. A hölgyeket autentikus magyar divattervezők szalonjaiba vitték, sőt a résztvevőknek romkocsma-túrát is szerveztek.
A konferenciazáró gála vacsora a frissen átadott Pesti Vígadó dísztermében, első ilyen jellegű programként kerül megrendezésre.
A 47 országból érkező résztvevők több mint 1600 vendégéjszakát töltenek Budapesten.

Forrás: Turizmus.com


<<  <  >  >>